Tartă gasconă cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă gasconă cu mere

Tartă gasconă cu mere

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 220 g faina, 60 g zahar tos, 125 g unt + unt cat o nuca pentru uns forma, 50 g migdale pisate fin, 1 ou.
Pentru garnitura: 2 oua, 3 mere, 30 g unt, 150 g prune uscate (fara samburi), 4 linguri coniac, 40 g smantana groasa (frisca nebatuta), 50 g zahar tos.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: Puneti intr-un castron faina, zaharul, untul taiat bucatele si pudra de migdale si framantati-le cu varful degetelor. Adaugati apoi oul, faceti un bulgare din aluat si bagati-l o ora la frigider (sau 15 minute la congelator). Puteti sa pregatiti aluatul si cu o zi inainte si sa-l lasati la rece toata noaptea. Incingeti cuptorul la 180 grade C si preparati garnitura.
Bateti smantana (frisca) cu 30 g zahar si 1 ou si puneti-o de-o parte. Curatati merele, taiati-le in patru, indepartati partea lemnoasa si mai taiati o data sferturile felii. Caliti-le 10 minute in unt (la foc mic), amestecand din timp in timp. Adaugati prunele taiate in doua si amestecati din nou. Scoateti fructele din tigaie, turnati coniacul, lasati-l sa dea in clocot la foc iute, introduceti iarasi fructele, adaugati smantana (frisca), amestecati si puneti-le deoparte.
Tapetati cu aluat o forma de tarta unsa cu unt - de preferinta dreptunghiulara, intepati-l din loc in loc cu o furculita si turnati peste el fructele cu crema. Din resturile de aluat taiati “gratii” subtiri, asezati-le in crucis peste umplutura, ungeti-le cu oul (ramas) batut si presarati peste ele restul de zahar. Bagati tarta la cuptor, lasati-o 40 de minute, apoi scoateti-o, rasturnati-o si serviti-o calduta.
3.208 vizualizări
697 tipăriri
12 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
19. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
24. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
26. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.