Sufleu glasat cu pere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Sufleu glasat cu pere

Sufleu glasat cu pere

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 pere tari dar coapte, 125 g zahar pudra, 5 oua, 70 g zahar tos, 200 ml smantana dulce groasa (sau frisca), 2 linguri zeama de lamaie, 2 prize scortisoara pisata.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Incingeti cuptorul. Curatati de coaja trei pere, taiati-le in doua si pe urma fiecare jumatate in lamele, fara sa le detasati. Puneti-le pe o tava, stropiti-le cu zeama de lamaie, pudrati-le cu 30 g de zahar farin si lasati-le sa se rumeneasca la cuptor circa 20 de minute. Apoi scoateti-le, lasati-le sa se raceasca si puneti-le de-o parte.
Curatati si celelalte pere, taiati-le bucati si puneti-le intr-o cratita impreuna cu 50 g de zahar pudra si scortisoara pisata. Lasati-le sa fiarba 10 minute la foc iute, amestecand cat de des, zdrobiti-le cu o furculita (sau treceti-le prin sita) si lasati piureul astfel obtinut sa se raceasca.
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma cu restul de zahar, apoi tineti-le pe baie de apa, continuand sa le bateti si lasati-le sa se raceasca. Frecati bine galbenusurile cu zaharul tos, adaugati smantana (frisca) si piureul de pere, amestecati-le bine si incorporati-le in spuma de albusuri. Turnati compozitia in sase boluri mici si tineti-le mai intai o ora la frigider si pe urma cel putin trei ore la congelator.
Cand serviti sufle-ul, asezati in fiecare bol cate-o jumatate de para taiata lamele si rumenita la cuptor.
2.255 vizualizări
626 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sufleu de creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
10. Sufleu de mămăliguţă (Mâncăruri > Preparate din mălai)
11. Sufleu de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
14. Crumble cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Pere în vin roşu cu mentă (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.