Romburi cu unt - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri » Romburi cu unt

Romburi cu unt

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 270 g faina, 30 g zeamil, 80 g alune macinate, 130 g unt, 90 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 ou, cateva picaturi esenta de vanilie.
Pentru lipit si ornat: 300 g gem de caise, 150 g alune macinate, 250 g zahar pudra, 6-7 linguri lapte, 4 picaturi esenta de vanilie, circa 50 g caise uscate
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se tine o ora la rece.
Se intinde o foaie subtire (circa 3 mm), se decupeaza - cu o forma - romburile si se coc 10 minute la 180 grade C.
Se incalzeste gemul de caise, se ung cu gem jumatate din romburile coapte, dupa care se lipesc doua cate doua cu cele neunse. Se ung si pe margini cu gem (de jur-imprejur) si se rostogolesc prin alunele macinate.
Se amesteca zaharul pudra cu laptele. In glazura astfel obtinuta se picura esenta de vanilie si se orneaza romburile folosind un cornet. La mijlocul fiecarui romb se pune cate o bucata de caisa uscata.
2.433 vizualizări
437 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
2. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Creveţi cu unt şi sâmburi de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de conopidă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Melci cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlete prăjite în unt (Mâncăruri > Fripturi)
19. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
20. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Porumb copt cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
30. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.