Risotto cu urzici - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu orez » Risotto cu urzici

Risotto cu urzici

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cepe verzi, 2 linguri unt, 380 g orez (Arborio sau simplu, cu bobul lung), 125 ml vin alb sec, 1,5 l concentrat de legume (Delikat+apa), 250 g urzici, 150 g cascaval afumat, 1 ardei iute mic, 2 linguri cascaval ras (eventual parmezan), sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata cepele, se spala, se taie rondele fine si se calesc intr-o lingura de unt incins, pana ce devin sticloase. Se adauga orezul si se dunstuieste putin, amestecand intruna. Se stinge cu vin si se lasa pe foc, pana ce se evapora lichidul. Se incinge zeama de legume si se toarna cate un polonic peste orez si se lasa 18-20 de minute sa fiarba incet. Se amesteca din cand in cand si se completeaza zeama, de indata ce aceasta incepe sa scada. Se aleg urzicile, se spala bine si se toaca marunt. Cascavalul afumat se da pe razatoarea mare, iar ardeiul iute, curatat de nervuri si seminte, se taie rondele. Se ia orezul de pe foc, se incorporeaza urzicile, cascavalul afumat, ardeiul iute, 1 lingura de unt si cascavalul (parmezanul) ras, se gusta de sare si se serveste imediat.
Peste risotto se pot presara, de asemenea, frunze proaspete de paraluta. Au un gust placut si sunt pline de vitamine.
4.681 vizualizări
530 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Borş de urzici cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de urzici (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Piure de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pilaf de urzici (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Mâncare de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Urzici bătute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Borş de urzici cu hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.