Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
5.176 vizualizări
859 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
2. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
4. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
12. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de cartofi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
17. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ştrudel cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.