Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
5.082 vizualizări
830 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
11. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
22. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
24. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.