Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
5.080 vizualizări
830 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
6. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
10. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
11. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sufleu de brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
21. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
24. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.