Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
4.854 vizualizări
761 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
11. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
19. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
27. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.