Trigoane cu brânză - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Trigoane cu brânză

Trigoane cu brânză

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc, etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
5.148 vizualizări
845 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
4. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
5. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
16. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
18. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
22. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.