Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
4.005 vizualizări
828 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de cod cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
4. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
7. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
16. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
17. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
27. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
28. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.