Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.884 vizualizări
792 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
5. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
7. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
9. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
19. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Prăjitură cu fulgi şi coacăze (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
22. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
24. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
25. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
30. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.