Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.851 vizualizări
781 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
4. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
7. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ciuperci pane cu sos de iaurt şi brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
27. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.