![]()  | 
    
| Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact | 
| Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare | 
| Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii | 
| 
     
    Tortiglioni cu salsa verde şi roşii
    
     
     
    
    Reţetă tradiţională din Italia 
    
    Timp de preparare: 20 min.
     
    Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte). Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari. Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi. 
    4.005 vizualizări
    
     
    828 tipăriri 1 trimitere   Versiunea printabilă  Trimite reţeta unui prieten  Trimite pe Twitter
     | 
  
| Alte reţete | 
| 
    
     |