Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii |
Tortiglioni cu salsa verde şi roşii
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte). Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari. Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.677 vizualizări
Versiunea printabilă725 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Tort simplu (Dulciuri > Torturi) 3. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 4. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă) 5. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 6. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 9. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi) 10. Fasole verde crocantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 16. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 17. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi) 18. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne) 20. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 22. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 23. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate) 24. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume) 25. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme) 26. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte) 28. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate) 30. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) |