Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
4.058 vizualizări
839 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
8. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
15. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
16. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
18. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
20. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
29. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.