Tortiglioni cu salsa verde şi roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Tortiglioni cu salsa verde şi roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căţei de usturoi, 3-4 linguriţe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 linguriţe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roşii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase şi scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeaţa, se zvîntă şi se rup frunzuliţele. Se curăţă usturoiul şi se mărunţeşte în mixer împreună cu verdeaţa, caperele, uleiul, zeama de zarzavat şi zeama de lămîie. Se sărează şi se piperează. Roşiile spălate şi şterse se taie în patru, iar mozzarella cubuleţe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se scurg, punînd deoparte puţină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiţă şi se amestecă cu sosul de verdeaţă (salsa verde) şi roşiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puţină apă pusă deoparte. Se gustă de sare şi piper şi, înainte de a le servi, se încorporează şi mozzarella şi - eventual - cîteva capere întregi.
3.952 vizualizări
810 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
10. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
16. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mazăre verde englezească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
26. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
30. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.