Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tortiglioni cu salsa verde și roșii
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 legături pătrunjel verde, 2 legături busuioc proaspăt, 2 căței de usturoi, 3-4 lingurițe capere, 3 linguri ulei de măsline, 50 ml zeamă concentrată de zarzavat (Knorr+apă), 2 lingurițe zeamă de lămîie, sare, piper, 250 g roșii (mărunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase și scurte).

Mod de preparare: Se spală verdeața, se zvîntă și se rup frunzulițele. Se curăță usturoiul și se mărunțește în mixer împreună cu verdeața, caperele, uleiul, zeama de zarzavat și zeama de lămîie. Se sărează și se piperează. Roșiile spălate și șterse se taie în patru, iar mozzarella cubulețe mai mari.
Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare și se scurg, punînd deoparte puțină apă în care au fiert. Se răstoarnă din nou în cratiță și se amestecă cu sosul de verdeață (salsa verde) și roșiile. Se încălzesc cîteva minute pe foc, adăugînd puțină apă pusă deoparte. Se gustă de sare și piper și, înainte de a le servi, se încorporează și mozzarella și - eventual - cîteva capere întregi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.