Tort de mac din Hajdusag - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Tort de mac din Hajdusag

Tort de mac din Hajdusag

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 150 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 150 g mac, 150 g unt, coaja de la o jumatate de lamaie, gem de piersici, 80 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare: Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul ramas si albusuri se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc mic aproape o ora, se scoate din forma, cand s-a racit se taie in trei-patru foi si se umple cu gem de piersici. Se decoreaza cu ciocolata rasa.
5.017 vizualizări
486 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort poveste (Dulciuri > Torturi)
2. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
4. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tort ieftin (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tort cu cremă de căpşuni (Dulciuri > Torturi)
9. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
10. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
12. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
13. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Stufat de crap din Izmir (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tort de coacăze (Dulciuri > Torturi)
19. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
20. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
21. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
22. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
23. Lizertort de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
24. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
25. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
29. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.