Tort de mac din Hajdusag - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Tort de mac din Hajdusag

Tort de mac din Hajdusag

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 150 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 150 g mac, 150 g unt, coaja de la o jumatate de lamaie, gem de piersici, 80 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare: Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul ramas si albusuri se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc mic aproape o ora, se scoate din forma, cand s-a racit se taie in trei-patru foi si se umple cu gem de piersici. Se decoreaza cu ciocolata rasa.
5.145 vizualizări
514 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Chiftele din fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Farsmac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
5. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
6. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
7. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Mic dejun ţărănesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
14. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
15. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tort roz (Dulciuri > Torturi)
21. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
23. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
24. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
25. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
27. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
28. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
29. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Macaroane cu zarzavaturi  (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.