Tort de mac din Hajdusag - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Tort de mac din Hajdusag

Tort de mac din Hajdusag

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 5 oua, 150 g zahar pudra, 150 g nuca macinata, 150 g mac, 150 g unt, coaja de la o jumatate de lamaie, gem de piersici, 80 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare: Untul cu o treime din zahar se freaca spuma si se amesteca bine cu galbenusurile. Se adauga nuca si macul macinate si coaja de la lamaie. Zaharul ramas si albusuri se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitia de mai sus. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc mic aproape o ora, se scoate din forma, cand s-a racit se taie in trei-patru foi si se umple cu gem de piersici. Se decoreaza cu ciocolata rasa.
5.070 vizualizări
498 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu mac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Tarte amandine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
6. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
8. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chiftele din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tort baiser cu lămâie (Dulciuri > Torturi)
11. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Tort Grilias (Dulciuri > Torturi)
13. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
14. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Coşuleţe din portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
22. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tort toamnă-iarnă (Dulciuri > Torturi)
25. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
26. Tort Othello (Dulciuri > Torturi)
27. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.