Tocăniţă de văcuţă cu bere - reţetă tradiţională din Irlanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Irlanda » Tocăniţă de văcuţă cu bere

Tocăniţă de văcuţă cu bere

Reţetă tradiţională din Irlanda
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg carne de vita, 2-3 linguri ulei, 2 cepe mari tocate, 2 catei de usturoi presati, 1/4 ceasca faina, 1 ceasca zeama concentrata din carne de vita (Knorr+apa), 1 ceasca bere, 2 morcovi mari taiati felii, 2 foi de dafin, 1 crenguta cimbru, piper macinat, sare.

Mod de preparare: Se curata carnea si se taie bucati de 1 cm. Intr-o tigaie se pune la incins jumatate din cantitatea de ulei si se caleste ceapa, pana ce se rumeneste. Se adauga usturoiul, se prajeste si el circa un minut, dupa care se scot si ceapa si usturoiul din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Uleiul ramas se pune la incins intr-o cratita mai mare si se prajeste carnea, la foc iute, pe toate partile. Se face focul mai mic si se adauga faina, amestecand bine.
Se stinge cu zeama de carne si se amesteca in continuare pana ce se obtine un sos neted. Se incorporeaza berea si se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii taiati felii, foile de dafin, sarea si piperul si se amesteca mai departe, pana ce se leaga bine.
Se acopera cratita cu un capac si se lasa tocanita sa fiarba incet, o ora si jumatate, dupa care se ia capacul si se mai clocoteste cateva minute.
Inainte de a o servi, tocanita se garniseste cu patrunjel verde tocat.
5.670 vizualizări
629 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
3. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Raţă prăjită cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.