Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.494 vizualizări
1.025 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
8. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Vită cu ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
27. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.