Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.603 vizualizări
1.048 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de vită la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
27. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.