Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
6.980 vizualizări
558 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec de vită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
12. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocană din carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. File de vită cu ulei de trufe negre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.