Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
7.248 vizualizări
593 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
4. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mititei de vită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
12. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
15. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.