Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
7.384 vizualizări
615 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de mistreţ tînăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
5. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
6. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
7. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
17. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.