Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
7.155 vizualizări
575 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Borş de vită cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pârjoale din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Telemea în frunze de viţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.