Tocană bulgărească de vită - reţetă tradiţională din Bulgaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Bulgaria » Tocană bulgărească de vită

Tocană bulgărească de vită

Reţetă tradiţională din Bulgaria
Timp de preparare: 2 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1,7 kg carne vita fara os, 1/3 cana ulei de floarea soarelui, 6 cepe potrivite, 10 catei usturoi, 8-9 foi dafin, 1 lingura coaja de lamaie si alta de cimbru uscat, 3 linguri boia dulce, cate 1/2 lingurita de : boia iute, sare si piper, 1/3 cana vin rosu sec, 3 cani supa de vita, 1 lingura unt de la temperatura camerei, 1 lingura faina, 350-400 g taitei cu ou, cateva fire de patrunjel verde tocat marunt.

Mod de preparare: In uleiul incins se adauga ceapa, usturoiul si foile de dafin. Peste carne, intr-o cratita, se pune sarea si piperul. Se mai adauga boiaua dulce si iute, sarea de lamaie si se amesteca pe foc pana ce carnea este gata. Se pun supa si vinul, se da in clocot si se mai lasa 90 minute ca sa devina carnea foarte frageda. Cand este gata, carnea se pune intr-un castron. Peste lichidul ramas se toarna untul amestecat cu faina si se fierbe pana se ingroasa. Taiteii se fierb separat si peste ei se adauga carnea cu sosul.
9.213 vizualizări
930 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
6. Fasole verde conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Ruladă din muşchi de vită (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
16. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tocăniţă de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
25. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Galbi (Coaste de vită la grătar) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.