Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.370 vizualizări
938 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
2. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
6. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
9. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
11. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
14. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
22. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
29. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.