Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.714 vizualizări
1.084 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
2. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Macrou la cuptor cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
20. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
25. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ouă Benedicte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.