Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă |
Terină de legume cu ouă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat. Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.370 vizualizări
Versiunea printabilă938 tipăriri 4 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă) 2. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Fasole verde cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume) 6. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 8. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă) 9. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 10. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume) 11. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi) 12. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte) 14. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 16. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 22. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 23. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 26. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri) 28. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 29. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ouă fierte tari (Aperitive > Aperitive cu ouă) |