Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.654 vizualizări
1.029 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Huevos Motulenos (ouă în stilul Motul) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
10. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
15. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
27. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
29. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.