Terină de legume cu ouă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă

Terină de legume cu ouă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat.

Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.622 vizualizări
1.012 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
4. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
5. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
27. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.