![]() |
![]() |
Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Terină de legume cu ouă |
Terină de legume cu ouă
![]() Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 600 g legume congelate (morcovi + mazare + fasole verde taiata bucatele, etc.), 12 oua, 8 linguri verdeata taiata cu foarfeca (patrunjel, marar, tarhon), unt cat o nuca, sare, piper macinat. Mod de preparare: Fierbeti in aburi - intr-o sita, peste 1 l de apa clocotita - legumele (circa 10 minute) si intindeti-le pe un servet sa se scurga si sa se raceasca. Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie pentru copt, depasind inaltimea marginilor, pentru a putea acoperi cu ea compozitia. Incingeti cuptorul la 200 grade C, bateti 8 oua intr-un castron mai mare, amestecati-le cu legumele fierte si cu verdeata si turnati jumatate de compozitie in tava unsa si tapetata cu hartie. Spargeti celelalte 4 oua direct peste compozitia din tava si puneti peste ele legumele ramase. Acoperiti compozitia cu hartia pliata si dati terina o ora la cuptor, avand grija ca pe la jumatatea timpului de coacere sa reduceti caldura la 180 grade C. Lasati-o sa se raceasca, rasturnati-o si serviti-o rece, taiata felii, cu un sos vinegreta (ulei + otet aromat) sau o maioneza usoara cu multa lamaie.
13.622 vizualizări
1.012 tipăriri 4 trimiteri ![]() ![]() ![]() |
Alte reţete |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |