Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.758 vizualizări
899 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
3. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
5. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
6. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
12. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
13. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
16. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.