Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.470 vizualizări
818 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu căpşuni sau fragi (Dulciuri > Prăjituri)
2. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
15. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
17. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
18. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
20. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
21. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
24. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
26. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.