Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.916 vizualizări
943 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
2. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
3. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
9. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
16. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
18. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
22. Tocană de cartofi cu gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.