Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.795 vizualizări
912 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
4. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
6. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
18. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
19. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
22. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
23. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
25. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
27. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
29. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.