Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.863 vizualizări
929 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
7. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
9. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
12. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
13. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
15. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
18. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
19. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
21. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
22. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
25. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.