Terină cu caise şi piersici - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Terină cu caise şi piersici

Terină cu caise şi piersici

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 foi de gelatina alba, 500 g caise, 3 piersici, 4 nectarine, 100 ml vin alb, 2 linguri de miere, sucul si coaja rasa ale unei lamai, 250 g frisca batuta, un pachet de zahar vanilat.

Mod de preparare: Se inmoaie gelatina vreme de 5 minute in apa rece. Se oparesc caisele si piersicile cu apa clocotita, li se scot pielita si samburii. Piersicile si 3 nectarine bine spalate se taie fasii. Caisele se paseaza in mixer si se fierb cu vinul alb, mierea, sucul si coaja rasa de lamaie. Se adauga piersicile si nectarinele taiate si se lasa pe foc mic, cu capac, vreme de doua minute. Se preseaza gelatina si se dizolva in piureul de caise fierbinte. Se ia o forma cu un volum de 1,5 litri, se clateste cu apa rece, apoi se umple cu piureul de fructe. Se tine noaptea la frigider. Se scoate a doua zi, se scufunda vasul repede in apa fierbinte, apoi se rastoarna pe un platou. Nectarinele ramase se spala si se taie felii. Se decoreaza cu ele terina. Se acopera cu frisca si zahar vanilat.
4.983 vizualizări
961 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
4. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
6. Salată grecească cu chifteluţe (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
8. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
9. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
16. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
20. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
22. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
23. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
27. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.