Tartă normandă cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă normandă cu mere

Tartă normandă cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 150 g aluat fraged, 1 kg de mere, 50 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de scortisoara, 50 g zahar tos, 50 g jeleu de mere sau de caise.

Mod de preparare: Luati o forma de tarta rotunda, cu un diametru de 20 cm, intindeti aluatul in ea, lasand o margine de 3-5 milimetri ridicata de pe fundul vasului. Lasati aluatul sa se odihneasca pe aragaz doua ore.
Curatati merele, puneti deoparte 500 g.
Restul, taiati-le bucati si preparati un mic compot din doua linguri de supa cu apa, zaharul pudra si praful de scortisoara. Lasati-l sa se raceasca.
Taiati cele 500 g de mere ramase in feliute subtiri, cam de 2-3 mm. Turnati compotul peste aluatul din forma, repartizati deasupra lamelele de mar crud, in forma concentrica, cat se poate de regulat (ca paletele evantaiului). Topiti untul, stropiti compozitia si presarati deasupra jumatate din zaharul tos.
Incalziti cuptorul si coaceti tarta circa o ora.
Cu 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, presarati deasupra si restul de zahar tos.
3.488 vizualizări
737 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
4. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
6. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
21. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
30. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.