Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Tartă normandă cu mere |
Tartă normandă cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 150 g aluat fraged, 1 kg de mere, 50 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de scortisoara, 50 g zahar tos, 50 g jeleu de mere sau de caise. Mod de preparare: Luati o forma de tarta rotunda, cu un diametru de 20 cm, intindeti aluatul in ea, lasand o margine de 3-5 milimetri ridicata de pe fundul vasului. Lasati aluatul sa se odihneasca pe aragaz doua ore. Curatati merele, puneti deoparte 500 g. Restul, taiati-le bucati si preparati un mic compot din doua linguri de supa cu apa, zaharul pudra si praful de scortisoara. Lasati-l sa se raceasca. Taiati cele 500 g de mere ramase in feliute subtiri, cam de 2-3 mm. Turnati compotul peste aluatul din forma, repartizati deasupra lamelele de mar crud, in forma concentrica, cat se poate de regulat (ca paletele evantaiului). Topiti untul, stropiti compozitia si presarati deasupra jumatate din zaharul tos. Incalziti cuptorul si coaceti tarta circa o ora. Cu 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, presarati deasupra si restul de zahar tos.
3.293 vizualizări
Versiunea printabilă679 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte) 3. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 4. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri) 5. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 6. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri) 7. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri) 8. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 11. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi) 12. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi) 14. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri) 15. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri) 16. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri) 18. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri) 19. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri) 20. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri) 23. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 24. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 25. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 26. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume) 27. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri) 28. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate) 29. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri) 30. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |