Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.252 vizualizări
825 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
10. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Raţă cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
27. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.