Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.363 vizualizări
856 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
13. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
14. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
19. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.