Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.432 vizualizări
872 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
2. Omletă cu tăiţei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
11. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
15. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Dovlecei cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
20. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.