Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
3.970 vizualizări
750 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
21. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.