Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte. Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute. Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas. Serviţi imediat.
3.970 vizualizări
Versiunea printabilă750 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume) 3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 4. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 6. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 8. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte) 12. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 13. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 15. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 19. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume) 21. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 23. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 27. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 28. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) |