Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.291 vizualizări
837 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
11. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
17. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
20. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
23. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.