Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g tăiţei proaspeţi, 300 g măsline negre fără sîmburi, 100 g costiţă afumată, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g caşcaval ras, 250 ml frişcă nebătută sau smîntînă dulce, 4 căţei de usturoi, 6 fire de pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Tăiaţi costiţa feliuţe subţiri. Prăjiţi-o într-o tigaie pînă se aureşte, fără să adăugaţi grăsime suplimentară. Trageţi-o deoparte.
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, îndepărtînd codiţele, tăiaţi-le în felii subţiri şi căliţi-le 5 minute în ulei de măsline. Presăraţi usturoiul şi pătrunjelul tocate mărunt. Amestecaţi slăninuţa rumenită cu ciupercile şi măslinele tocate mărunt, piperaţi, adăugaţi frişca lichidă, o jumătate din caşcavalul ras şi puneţi să fiarbă înăbuşit 3 minute.
Fierbeţi tăiţeii în apă sărată vreme de 4 minute (dacă sînt proaspeţi) sau conform indicaţiilor de pe ambalaj, dacă îi cumpăraţi uscaţi. Strecuraţi-i şi împărţiţi-i pe farfurii încălzite dinainte. Turnaţi deasupra sosul de ciuperci şi măsline şi caşcavalul ras rămas.
Serviţi imediat.
4.476 vizualizări
887 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
25. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
27. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.