Tăiţei in sos de lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie

Tăiţei in sos de lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.486 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos cu muşchi de viţel (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
3. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Mititei din dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
14. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Amandină (Dulciuri > Prăjituri)
19. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
24. Vinete indiene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)
26. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
28. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.