Tăiţei in sos de lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie

Tăiţei in sos de lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.537 vizualizări
801 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
6. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
13. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Îngheţată de căpşuni cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
16. Legume marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
20. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
21. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
24. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.