Tăiţei in sos de lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie

Tăiţei in sos de lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.582 vizualizări
816 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
4. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
5. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
8. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Vinete preparate greceşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de curcan cu castane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
19. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Bezele cu lămâie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
22. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
26. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Îngheţată Zica (Dulciuri > Îngheţate)
28. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
30. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.