Tăiţei in sos de lămâie - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei in sos de lămâie

Tăiţei in sos de lămâie

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g taitei lati, o ceapa, 30 g unt, un pahar de smantana subtire (200 ml), coaja rasa si zeama de la o lamaie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb taiteii (al dente) in apa cu sare. Se curata ceapa, se taie marunt si se dunstuieste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se toarna deasupra smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie si se gusta de sare si piper. Se amesteca taiteii fierti si scursi cu sosul de lamaie si daca e nevoie se mai adauga sare si piper.
3.260 vizualizări
722 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
3. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
6. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de conopidă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
11. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Ardei copţi marinaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
17. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
20. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
22. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
24. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
25. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.