Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Supă de castraveţi de la gheaţă |
Supă de castraveţi de la gheaţă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 castraveti mari, 50 g stafide, 1 legatura de busuioc, 3 linguri ulei de masline, 2 tablete supa concentrata de pasare (Knorr), sare, piper, cateva picaturi de Tabasco (sau un alt condiment iute). Mod de preparare: Se dizolva tabletele de supa concentrata in 200 ml de apa fierbinte si se lasa sa se raceasca. Se curata castravetii, se taie in doua (pe lung), se indeparteaza semintele, apoi se taie cubulete si se mixeaza impreuna cu picaturile de Tabasco si cu zeama de carne de pasare. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul, jumatate din frunzulitele de busuioc si jumatate din stafide si se mixeaza din nou. Se baga supa la frigider si se serveste rece, dupa ce s-a incorporat restul de stafide si s-a presarat busuiocul ramas. Facultativ, deasupra se presara seminte decorticate de floarea-soarelui, usor prajite.
3.019 vizualizări
Versiunea printabilă684 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume) 2. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 3. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme) 4. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 5. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre) 6. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi) 7. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Tort de clătite cu lebăr (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume) 10. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume) 11. Cremă de zahăr ars cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme) 12. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 13. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 15. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume) 16. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume) 17. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri) 18. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 20. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi) 22. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 24. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume) 25. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme) 26. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi) 27. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 28. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri) 30. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume) |