Supă de brânză cu pâine şi salam - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Supă de brânză cu pâine şi salam

Supă de brânză cu pâine şi salam

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe, 1/2 legatura de ceapa verde, 4 felii de paine intermediara (sau neagra), putin unt pentru uns, 18 feliute subtiri (taiate cu masina, la magazin) de salam de vara (ingust).

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta. Se lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se da cascavalul pe razatoare, se amesteca cu smantana si se baga in supa. Se amesteca pana ce cascavalul se topeste complet. Se sareaza supa, se adauga piperul macinat si nucsoara. Se curata ceapa si se taie in ineluse subtiri. Se caleste in lingura de unt ramasa si se pune deasupra supei, inainte de-a o servi. La sfarsit se adauga si ceapa verde, taiata fin. Se ung feliile de paine cu unt si se astern cu felii de salam. Se mananca alaturi de supa.
26.459 vizualizări
1.490 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
8. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
10. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
18. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
21. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cartofi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
30. Tortiglioni cu salsa verde şi roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.