Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Supă de brânză cu pâine şi salam |
Supă de brânză cu pâine şi salam
Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 2 catei de usturoi, 3 linguri de unt, o lingura cu varf de faina, 1 litru de apa fiarta cu Vegeta, 150 g cascaval, 200 g smantana groasa, sare, piper macinat, nucsoara rasa, 2 cepe, 1/2 legatura de ceapa verde, 4 felii de paine intermediara (sau neagra), putin unt pentru uns, 18 feliute subtiri (taiate cu masina, la magazin) de salam de vara (ingust). Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte si se presara deasupra faina. Se amesteca incontinuu, adaugandu-se putin cate putin apa fiarta cu Vegeta. Se lasa 10 minute sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se da cascavalul pe razatoare, se amesteca cu smantana si se baga in supa. Se amesteca pana ce cascavalul se topeste complet. Se sareaza supa, se adauga piperul macinat si nucsoara. Se curata ceapa si se taie in ineluse subtiri. Se caleste in lingura de unt ramasa si se pune deasupra supei, inainte de-a o servi. La sfarsit se adauga si ceapa verde, taiata fin. Se ung feliile de paine cu unt si se astern cu felii de salam. Se mananca alaturi de supa.
25.452 vizualizări
Versiunea printabilă1.421 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume) 2. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte) 5. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi) 8. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate) 10. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 12. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 13. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 14. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 15. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe) 16. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume) 19. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume) 21. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii) 23. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 24. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi) 25. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate) 26. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi) 28. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume) 29. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume) 30. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |