Supă cu iaurt, orez şi mentă - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă

Supă cu iaurt, orez şi mentă

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit.

Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa.
Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
12.054 vizualizări
941 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
2. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)
10. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
12. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
18. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
23. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Viţel cu usturoi şi ardei (Kelaidi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
30. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.