Supă cu iaurt, orez şi mentă - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă

Supă cu iaurt, orez şi mentă

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit.

Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa.
Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.901 vizualizări
910 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
12. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
17. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
20. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
22. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
28. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
29. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.