Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Supă cu iaurt, orez şi mentă |
Supă cu iaurt, orez şi mentă
Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 50 g orez cu bobul lung, 1 ceapa mare, 60 g unt, 1 1/2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 350 g iaurt gros, 2 oua mijlocii, 1 lingurita amidon, sare, piper macinat, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita cu varf menta uscata, menta proaspata pentru garnisit. Mod de preparare: Se pune orezul intr-o sita si se clateste cu apa rece. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste intr-o oala de supa - in 30 g de unt. Se stinge cu zeama de carne si, cand da in clocot, se introduce orezul si se lasa sa fiarba 20-25 de minute. Iaurtul, ouale si amidonul se bat bine cu telul, se amesteca cu putina zeama fierbinte si se incorporeaza in supa. Se lasa supa sa se-nfierbante, amestecand intruna, apoi se gusta de sare si de piper si se acreste cu zeama de lamaie. Untul ramas se pune la incins intr-o tigaie, se dunstuieste in el menta uscata (pana ce face spuma) si apoi se introduce in supa. Se serveste fierbinte, garnisita cu frunzulite de menta proaspata.
11.657 vizualizări
Versiunea printabilă840 tipăriri 9 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe) 2. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume) 3. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume) 5. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume) 6. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 8. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 11. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 13. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 14. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri) 15. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate) 16. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 17. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 18. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri) 19. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume) 20. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă) 22. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 24. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume) 28. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte) 29. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 30. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme) |