Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.572 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
5. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
7. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
8. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
13. Prăjitură cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
16. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
20. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
23. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
24. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
26. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.