Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.531 vizualizări
972 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
11. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Chef salad (Salate > Salate de legume)
13. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
28. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.