Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.504 vizualizări
962 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
4. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
6. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
12. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
14. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă de roşii cu fenicul (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
23. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
27. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.