Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.404 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
3. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Găluşte umplute cu varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
13. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
16. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
25. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
29. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.