Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.580 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Parfe cu căpşuni şi fistic (Dulciuri > Îngheţate)
12. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
17. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
18. Tartelete cu pere şi nucă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Spaghete cu bacon (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
22. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
25. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
27. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.