Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.575 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
3. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
6. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
17. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
18. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
19. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
23. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
27. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
29. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.