Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.573 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
2. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
3. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
5. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
12. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
13. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rasol de vită cu usturoi şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
20. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
22. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
26. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
30. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.