Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.556 vizualizări
978 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
7. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
16. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
17. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
22. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
27. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.