Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
3.924 vizualizări
548 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
2. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
9. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
20. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
26. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
28. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.