Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.072 vizualizări
849 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
8. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
10. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
14. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
16. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă de şalău (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
19. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
21. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
22. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
25. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
29. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.