Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.570 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cuiburi de spaghete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
5. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
7. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
15. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
19. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
23. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
27. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
29. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.