Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.468 vizualizări
955 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
4. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
6. Sirop din porumbe (Băuturi > Siropuri)
7. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
11. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
13. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
19. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
20. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
23. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
30. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.