Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.574 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
5. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
8. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
10. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
11. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
16. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
21. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.