Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.520 vizualizări
969 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
3. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
5. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
8. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
9. Wassail (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
15. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
18. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
24. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
25. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Grisine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
30. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.