Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.408 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
10. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
13. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
17. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
20. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
23. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
27. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.