Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.528 vizualizări
970 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
4. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
15. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
18. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
22. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
25. Chef salad (Salate > Salate de legume)
26. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.