Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.562 vizualizări
980 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
5. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
19. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
20. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
21. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
27. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.