Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.549 vizualizări
977 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
3. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Clătite cu urdă şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
13. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
15. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
16. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
20. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
22. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
23. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
26. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de post (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.