Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.579 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
3. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
7. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
10. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
20. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
22. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.