Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.568 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
3. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
9. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
11. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
16. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
18. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
20. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
22. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.