Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.567 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
3. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
4. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
6. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
10. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
12. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
14. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
19. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.