Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.347 vizualizări
926 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
10. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
19. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
20. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.