Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
4.026 vizualizări
575 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
2. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
8. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
9. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
12. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
24. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
26. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
30. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.