Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.454 vizualizări
950 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
9. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
11. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
18. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
22. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
30. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.