Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.402 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
5. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
7. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
14. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
16. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Cuiburi de spaghete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
22. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
23. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
28. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.