Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 conserva cu fileuri de sardele (50 g), 2 catei de usturoi, 100 g masline negre, 1 lingura de capere, 1 cutie de rosii decojite (rosii mici, alungite, se gasesc in comert, importate chiar din Italia), sare, piper, 400 g spaghete, cate o legatura de patrunjel si busuioc verde.

Mod de preparare: Se scurg fileurile de sardele de ulei si se toaca marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Maslinele se curata de samburi si se taie in patru. Se scurg caperele. Se caleste usturoiul in untdelemn fierbinte, apoi se adauga sardelele si se sfarama cu furculita. Se adauga si rosiile cu zeama cu tot si se lasa totul la fiert, pe flacara mica, vreme de zece minute, intr-o craticioara fara capac. Se adauga maslinele si caperele si se mai lasa la fiert vreme de 20 de minute, de data asta cu capac.
Separat, se fierb spaghetele in apa cu sare. Se strecoara si se amesteca bine cu sosul de sardele. Se presara cu busuioc si patrunjel tocat.
5.577 vizualizări
981 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
3. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
5. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de roşii cu caşcaval şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
7. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
8. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
14. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
22. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
30. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.