Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.331 vizualizări
982 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Conopidă cu brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Fasole bătută (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Usturoi conservat cu ierburi aromate (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
12. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Albiniţa (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
16. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Iahnie de fasole de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Spaghete cu fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.