Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.125 vizualizări
910 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole cu ciolan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Zacuscă de conopidă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
11. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
13. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Conopidă pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Gâscă sălbatică la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.