Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.185 vizualizări
931 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
4. Cuiburi de spaghete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
7. Maioneză de fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
10. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de primăvară cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
12. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Chifteluţe de conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
24. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de fasole verde cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
29. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Borş de fasole cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.