Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
6.865 vizualizări
838 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Costiţă friptă cu fasole verde (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Borş de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Conopidă sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Spaghete cu bacon (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
23. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
24. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Piure de conopidă (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
28. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.