Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g bacon, o ceapa, un catel de usturoi, un ardei iute rosu, 2 crengute salvie, o crenguta rozmarin, o legatura patrunjel, 3 linguri ulei de masline, o cutie fasole alba boabe (250 g), sare, 500 g spaghete, 30 g parmezan (cascaval).

Mod de preparare: Se taie bacon-ul cubulete, se toaca ceapa si se zdrobeste usturoiul. Ardeiul iute se curata de seminte si nervuri. Se spala verdeata, se scutura bine de apa si se taie marunt. Se incinge o lingura de ulei si se lasa slaninuta sa se rumeneasca la foc potrivit. Se adauga mai intai ceapa, usturoiul si ardeiul iute, se dunstuiesc putin si apoi verdeata, fasolea scursa si 300 ml apa. Se dau toate intr-un clocot, se sareaza usor si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, circa zece minute. Intre timp se fierb macaroanele (al dente) in apa cu sare, se scurg, se dau putin prin uleiul ramas si se amesteca cu sosul de fasole.
Se servesc cu parmezan sau cascaval ras.
7.237 vizualizări
945 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Iahnie de fasole de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
7. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Fasole verde cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
12. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Borş de fasole boabe cu mărar  (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şniţele de soia cu varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sufleu de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Supă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Iahnie de fasole cu slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
29. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.