Zarzavat conservat prin deshidratare - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Conserve de iarnă » Zarzavat conservat prin deshidratare

Zarzavat conservat prin deshidratare

Ingrediente: Zarzavatul dorit.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Prin această metodă se conservă frecvent în mica gospodărie: morcovii, pătrunjelul, ţelina, mai ales cînd nu se dispune de spaţii de depozitare. Zarzavatul se spală bine de pămînt cu spălătorul din plastic, se curăţă şi, apoi, fără să se mai spele, se taie în felii de 1/2 cm sau mai groase sau se lasă întregi (rădăcinile subţiri). Întregi sau felii, se suprapun în 2-3 rînduri cu spaţii între ele (ca grătarul ), într-o tavă căptuşită cu hîrtie de ziar. Tava se introduce în cuptorul bine încins, unde se lasă 10 minute (cu uşa cuptorului închisă), ca să se distrugă microorganismele (bacterii, mucegaiuri). După aceea, focul se stinge şi tava se lasă la cuptor, ca zarzavaturile să se usuce în continuare, sau la orice sursă de căldură (pe calorifer, pe soba de teracota sau la soare, cînd sînt condiţii). Dacă, între timp, apare o substanţă lipicioasă pe zarzavat, înseamnă că acolo a început să fermenteze; deci tava se va introduce din nou în cuptor, la foc tare, 10-15 minute şi, apoi, se lasă în continuare la foc mic sau cu uşa cuptorului deschisă, schimbînd poziţia bucăţilor de zarzavat; cele alterate se aruncă. După ce s-au uscat foarte bine, se pun în săculeţ din tifon, atîrnat de un cui, într-un loc uscat. Înainte de întrebuinţare, zarzavatul se spală bine cu apă călduţă de zahărul care s-a caramelizat pe suprafaţa lui; altfel, supa de carne se va închide mult la culoare. Zarzavatul proaspăt (morcovul) se poate combina cu cel uscat (pătrunjel, ţelină) sau conservat cu sare.
5.773 vizualizări
705 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Supă de zarzavat cu griş rumenit (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de zarzavat cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Fasole păstăi conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Bureţi de fag conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ardei copţi conservaţi (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
25. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
26. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
27. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tarhon conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Conopidă conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.