Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
31.933 vizualizări
1.455 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
3. Friptură de berbec cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
5. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
6. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
7. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă de fructe cu sos de citrice (Dulciuri > Budinci)
9. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
10. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
18. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
21. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.