Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
32.339 vizualizări
1.520 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
2. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
3. Sos Best (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
6. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
8. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
12. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Găluşte de cartofi cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
22. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.