Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
22.824 vizualizări
885 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
4. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
16. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Limbă cu sos Remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
27. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Peşte cu sos pescador (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.