Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
21.774 vizualizări
833 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
5. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
7. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
11. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
13. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
14. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Îngheţată de vanilie cu sos de prune (Dulciuri > Îngheţate)
16. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sos de iaurt cu mentă (Sosuri > Sosuri albe)
25. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
27. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
30. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.