Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc |
Sos vânătoresc
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper. Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust. Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară. Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară). Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
30.515 vizualizări
Versiunea printabilă1.358 tipăriri 10 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă) 4. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 5. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci) 6. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii) 7. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 8. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă) 10. Iepure cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate) 12. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume) 13. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate) 14. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe) 15. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume) 16. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi) 17. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 20. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi) 21. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii) 22. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi) 25. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă) 26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 27. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 28. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 30. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume) |