Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
32.224 vizualizări
1.507 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gnocchi cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
4. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
8. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
9. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
12. Sos scordolea (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
13. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
14. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
17. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
27. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.