Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
23.573 vizualizări
926 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
3. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Conopidă cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
18. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
19. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.