Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
32.481 vizualizări
1.541 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
5. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
8. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
13. Sos de roşii cu ciuperci (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
17. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
26. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.