Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
32.041 vizualizări
1.474 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
2. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos franţuzesc cu unt de sardele (Sosuri > Sosuri albe)
7. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
10. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
13. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
17. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
18. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
24. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
27. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.