Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
22.413 vizualizări
863 tipăriri
9 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
2. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
13. Crochete de caşcaval cu sos (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
15. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cotlet de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
21. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
22. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
30. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.