Sos vânătoresc - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Sos vânătoresc

Sos vânătoresc

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 2 căţei usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roşu sec, 1 lingură oţet de struguri roşu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa şi ardeiul ras mărunt şi se lasă puţin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roşu, zahărul şi oţetul şi se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa şi ardeiul prăjite, se pun şi celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul şi sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit şi, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roşie(vită, mistreţ, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjeşte în puţin ulei pe ambele părţi, se adaugă sosul de mai sus strecurat şi se lasă la foc mic 1 1/2 h.
30.649 vizualizări
1.364 tipăriri
10 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos pentru spaghete (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Sos de hrean cu iaurt (Sosuri > Sosuri reci)
11. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
15. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
20. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Păstrăv cu sos fin de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.