Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos vânătoresc
Rețetă tradițională din Germania
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 ceapă, 1 ardei gras roșu, 2 căței usturoi, 2 linguri făină, 250 ml vin roșu sec, 1 lingură oțet de struguri roșu, 50 g margarină de gătit, 1 linguriță zahăr, 1 foaie de dafin, cimbru, rozmarin, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune margarina la topit, după care se adaugă ceapa și ardeiul ras mărunt și se lasă puțin la călit. Făina se pune într-un castron peste care se adaugă vinul roșu, zahărul și oțetul și se amestecă bine până când amestecul devine omogen. Se toarnă peste ceapa și ardeiul prăjite, se pun și celalalte condimente: usturoiul pisat, piperul și sarea, după gust.

Se lasă totul la foc mic timp de 45 min. să fiarbă. Se lasă la răcit și, când e aproape rece, se strecoară.

Acest sos se pretează numai la carne roșie(vită, mistreț, căprioară).

Exemplu de utilizare: 1 kg de carne de vită macră se prăjește în puțin ulei pe ambele părți, se adaugă sosul de mai sus strecurat și se lasă la foc mic 1 1/2 h.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.