Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.758 vizualizări
1.872 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
7. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
9. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
10. Muşchiuleţ de viţel cu sos de ardei copţi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Sos de usturoi (Aioli) (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
18. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
21. Sos cu porumb (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
24. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Parfait de cafea cu sos caramel (Dulciuri > Îngheţate)
26. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
28. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.