Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.588 vizualizări
1.827 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sos de mărar cu iaurt (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
13. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
17. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Sos Bechamel cu bere (Sosuri > Sosuri albe)
20. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
23. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
25. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
27. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Scrumbii cu sos englezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Spaghete cu sos condimentat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.