Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.519 vizualizări
1.809 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
2. Pârjoale de ou cu sos alb (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
24. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sos pentru piure (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.