Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.639 vizualizări
1.838 tipăriri
73 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ficat de miel cu sos de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
6. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
12. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
28. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.