Sos Ragu (ragu alla bolognese) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Sos Ragu (ragu alla bolognese)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 căţei de usturoi, lujeri (beţe) de ţelină, 1 kg carne tocată (vită şi porc), 250 ml vin roşu sec şi mai puţin aromat, 500 ml suc de roşii (roşii în bulion tocate mărunt), piper, sare, boia iute.

Mod de preparare: Se toacă legumele cât mai mărunt, după care se călesc în puţin ulei (preferabil de măsline).

Se adaugă carnea şi se lasă să se rumenească la foc iute (are tendinţa să se adune în cocoloaşe şi să se lipească, de aceea se amestecă şi se mărunţeşte continuu).

Se adaugă vinul şi se reduce focul. După ce a scăzut bine, se adaugă roşiile (sucul), se condimentează şi se lasă pe foc până atinge consistenţa potrivită (o pastă mai moale).

Carnea se poate înlocui cu 2-3 conserve de ton în ulei (se foloseşte de la început uleiul din conserve, adăugându-se alt ulei numai dacă este necesar), caz în care se pune vin alb sec.

Sugestie de servire: Se scoate cam 1/4 din sos, iar restul se amestecă cu 500 g paste (fierte în prealabil). Cantitatea rămasă se pune în farfurii deasupra pastelor, după care se presară cu parmezan sau caşcaval ras şi pătrunjel.
50.167 vizualizări
1.728 tipăriri
58 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
5. Păstrăv cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
10. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
14. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
15. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
19. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
24. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.