Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.289 vizualizări
809 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
6. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Limbă de vită cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
16. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
27. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
28. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.