Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.989 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
2. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
4. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
5. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
7. Pui la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
8. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
10. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
14. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
17. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
18. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
21. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
28. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.