Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.866 vizualizări
1.012 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
4. Limbă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Ruladă cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă simplă cu unt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
13. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
15. Crap sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
28. Sufleu cu lămâie (Dulciuri > Creme)
29. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.