Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.018 vizualizări
1.069 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
2. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
5. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
7. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
12. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
15. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
19. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ficat cu mălai (Mâncăruri > Fripturi)
23. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Clafoutis cu fructe de toamnă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Vrăbioare la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
30. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.