Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.020 vizualizări
1.069 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
2. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
4. Colaci marmoraţi (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
10. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
11. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
15. Costiţă de porc în folie de aluminiu (Mâncăruri > Fripturi)
16. Limbă cu castraveciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
18. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
24. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
27. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
29. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
30. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.