Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.995 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Tort de clătite cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată verde (Salate > Salate de legume)
9. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
12. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
13. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
19. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Limbă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.