Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.996 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pizza din mămăligă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
7. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
9. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
16. Cacao cu cafea şi lichior de ouă (Băuturi > Cafele)
17. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
19. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
23. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
25. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
28. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Mititei speciali (Mâncăruri > Fripturi)
30. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.