Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.986 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
5. Tort cu lămîi (Dulciuri > Torturi)
6. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
7. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
8. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
9. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Chifteluţe la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
14. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Cupolă cu căpşuni (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
21. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
22. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ficat prăjit la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.