Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.049 vizualizări
1.081 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Gulaş cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciocolată cu lapte (Dulciuri > Creme)
8. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
10. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
11. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
15. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
21. Costiţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Fudulii de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
24. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
29. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.