Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.365 vizualizări
825 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de berbec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
3. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
6. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
7. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
12. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Macrouri la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Choux a la creme cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
29. Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată verde (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.