Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.055 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
3. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
6. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
8. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
17. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
18. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Piure de spanac cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
22. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
24. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Conopidă săsească la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
28. Parfe de ciocolată  (Dulciuri > Îngheţate)
29. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.