Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.984 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
11. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
13. Alivancă (III) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
17. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
18. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
21. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
23. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Blanchetă de pasăre cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
26. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
28. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
30. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.