Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.993 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
3. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
6. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
10. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
11. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
14. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
15. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
16. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Parfe de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
24. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
26. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.