Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.992 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
2. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
6. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
7. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
10. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
11. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Baclava de fistic (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
20. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
25. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
27. Curcan la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.