Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.060 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
11. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
13. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
14. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Frişcă cu gelatină pentru ornat (Dulciuri > Ornamente torturi)
16. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Rulade mici cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
20. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Castraveţi remoulade (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Tuslama de burtă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.