Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.062 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
4. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Raţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
10. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Purcel de lapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
16. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Lazane cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Tort fin de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
19. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
24. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
25. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Brownies zemoase cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.