Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.977 vizualizări
1.066 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
4. Humus israelian (Sosuri > Sosuri reci)
5. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tort de clătite (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
13. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
15. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
19. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
20. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Rondele de mămăligă caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Cozonac ca la mama acasă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.