Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.033 vizualizări
1.074 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
2. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
3. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
8. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
9. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
12. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Tortilla cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată verde (Salate > Salate de legume)
19. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
20. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
21. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Baclava turcească (Dulciuri > Prăjituri)
28. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.