Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.026 vizualizări
1.072 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
5. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Tort Malakoff (Dulciuri > Torturi)
8. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Îngheţată vanilată (Dulciuri > Îngheţate)
13. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Nisetru la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Friptură la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ruladă de curcan cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
21. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
24. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
28. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
29. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.