Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.920 vizualizări
1.045 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
8. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
10. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
15. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
16. Doradă cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
26. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
29. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
30. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.