Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.990 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Gulii umplute cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
14. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
17. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
22. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
23. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată de andive, capere şi anşoa (Salate > Salate cu peşte)
25. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
29. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.