Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.859 vizualizări
1.008 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
3. Cârnaţi cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
6. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
15. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
17. Somn cu usturoi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
19. Sfeclă cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
21. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
26. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
29. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.