Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor |
Sardele la cuptor
Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper. Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper. Incingeti cuptorul la 210 grade C. Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet. Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati. Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.558 vizualizări
Versiunea printabilă901 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri) 5. Tort spirală de bezea (Dulciuri > Torturi) 6. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume) 7. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi) 8. Măsline umplute (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Ciocolată cu lapte (Dulciuri > Creme) 11. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 14. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate) 15. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Clătite cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 17. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 18. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume) 19. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 20. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 21. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate) 22. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume) 23. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume) 24. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi) 25. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Clafoutis cu pere (Dulciuri > Prăjituri) 27. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume) 28. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume) 29. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe) 30. Marmeladă de caise (Conserve de fructe > Marmelade) |