Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.059 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
5. Tort de lapte cu nucşoară (Dulciuri > Torturi)
6. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Dovlecei cu bulion (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Îngheţată de lămâie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
16. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
17. Clătite cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
21. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
22. Chili con carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
25. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.