Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.027 vizualizări
1.072 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
4. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
6. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
9. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
11. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
13. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
14. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cremă caramel la pahar (Dulciuri > Creme)
19. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pilaf de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Borş de sfeclă cu cartofi şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Borş de carne cu sfeclă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.