Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.810 vizualizări
987 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
3. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
8. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
14. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
16. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
17. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
21. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
23. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
24. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
29. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
30. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.