Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.841 vizualizări
997 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
2. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
5. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
7. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
10. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
16. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
19. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
22. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Tort Himalaya (Dulciuri > Torturi)
24. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Peşte la sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.