Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.054 vizualizări
1.081 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii cu usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tort cu lichior de ouă (Dulciuri > Torturi)
8. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort englez de ciocolată (Dulciuri > Torturi)
11. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
12. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
13. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
14. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
16. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
17. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
18. Medalion de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort de ciocolată fără unt (Dulciuri > Torturi)
22. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
24. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
28. Păstrăvi a la Grenoble (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.