Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.045 vizualizări
1.080 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sos a la grec (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Prepeliţe la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
6. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
7. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Plachie de fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
13. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
14. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Şniţel vienez cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sufleu cu lămâie (Dulciuri > Creme)
17. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
18. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
22. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciuperci umplute cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
30. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.