Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.983 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
2. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
11. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
12. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
13. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
20. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
21. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
26. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
30. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.