Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.969 vizualizări
1.066 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
5. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
14. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
15. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
19. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
20. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
23. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.