Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.047 vizualizări
1.081 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
3. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
8. Carne de vită a la Berna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
15. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
17. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Cima alla genovese (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.