Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.005 vizualizări
1.069 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde (Salate > Salate de legume)
2. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
3. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
5. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
12. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
15. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Tort de clătite cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
21. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
23. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.