Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.040 vizualizări
1.079 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
2. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
4. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
6. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
7. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
8. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintele bunicii (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Supă limpede (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
19. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
22. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
27. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tortilla cu dovlecei şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.