Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.985 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
3. Lingua al bagnetto rosso (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
7. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Conopidă a la Richelieu (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Macaroane cu vinete (Pasta con melanzane) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
11. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Kaizer cu varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
18. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
23. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
29. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.