Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.858 vizualizări
1.007 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
3. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
4. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ouă italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Chef salad (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cremă de lămâie pentru foi (Dulciuri > Creme)
11. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Omletă italiană (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
17. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
21. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
25. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
28. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.