Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.058 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
2. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
5. Baclava grecească (Dulciuri > Prăjituri)
6. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
10. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
14. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
18. Clafoutis cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
19. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Calamar cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
27. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
28. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.