Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.000 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Costiţă la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
12. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Tort de ciocolată cu portocale (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
19. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Sos muselin (Sosuri > Sosuri albe)
22. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
26. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.