Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.951 vizualizări
1.061 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
6. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
13. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Varză murată călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu varză)
15. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
27. Cosmopolitan (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
28. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
29. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.