Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.057 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
2. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
8. Glazură albă (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
9. Fudge de ciocolată (Dulciuri > Creme)
10. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
11. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
12. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată naturistă (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
18. Plătică la cuptor cu cartofi copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
25. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
29. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
30. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.