Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
5.988 vizualizări
1.068 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Budincă de clătite cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)
4. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
6. Merlan cu şvaiţer (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Romburi cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
9. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort de bezea cu cremă de lămâie (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu lămîi (Dulciuri > Torturi)
12. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
13. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
19. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
22. Ochiuri cu slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
25. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Tagliatelle cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.