Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.056 vizualizări
1.082 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
2. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
8. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
12. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
13. Gulaş cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
15. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
19. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
21. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
22. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
25. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
27. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
28. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
29. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.