Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.013 vizualizări
1.069 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tort de ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Piure de cartofi şi sfeclă cu ochiuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Varză acră orientală (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
14. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
17. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ştiucă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de piure de fasole (Salate > Salate de legume)
20. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Cupolă de portocale (Dulciuri > Torturi)
22. Crap la cuptor cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
28. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
30. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.