Sardele la cuptor - reţetă tradiţională din Olanda - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Olanda » Sardele la cuptor

Sardele la cuptor

Reţetă tradiţională din Olanda
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 16 sardele intregi, 4 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 2 crengute de cimbru proaspat, 2 linguri pesmet, 1 lingura cascaval ras, 2 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Ungeti cu ulei tava de la aragaz. Rupeti capul sardelelor si desfaceti-le in doua, fara sa separati complet cele doua jumatati. Scoateti sira spinarii, spalati-le si zvantati-le cu hartie absorbanta. Puneti-le pe tava asa desfacute si cu pielita in jos si presarati-le cu sare si piper.
Incingeti cuptorul la 210 grade C.
Tocati patrunjelul impreuna cu frunzulitele de cimbru si de rozmarin, puneti 2 linguri intr-un bol si amestecati-le cu usturoiul presat, cascavalul ras si o lingura cu pesmet.
Intindeti umplutura astfel preparata peste sardele si lipiti din nou cele doua jumatati.
Presarati peste ele ierburile ramase si restul de pesmet si dati-le 6 minute la cuptor. Decorati sardelele cu felii de lamaie si serviti-le cu masline umplute.
6.004 vizualizări
1.069 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Varză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
7. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
12. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură moale cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
15. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
16. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
17. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Varză dulce călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
21. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
22. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
23. Pulpă de mânzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
29. Broccoli cu alune prăjite (Salate > Salate de legume)
30. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.