Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.592 vizualizări
1.119 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
3. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
4. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
8. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
10. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
13. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
16. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
18. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
21. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
24. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
26. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de păpădie fiartă (Salate > Salate de legume)
29. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
30. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.