Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.621 vizualizări
1.126 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
3. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
9. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de dovlecei cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
13. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
18. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
20. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
24. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
27. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
29. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.