Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
7.833 vizualizări
903 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Paste cu sos de smântână şi somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
5. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
6. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
7. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
14. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
15. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
16. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
17. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
20. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
22. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
23. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
25. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
26. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
27. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.