Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.623 vizualizări
1.126 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
3. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
5. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
7. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
8. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
10. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
15. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Sos Ragu (ragu alla bolognese) (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
24. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Scrumbii în sos de vin roze (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
29. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos italian (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.