Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.596 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sos grecesc de usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Spaghete cu sos de roşii şi usturoi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
7. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
8. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
9. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
11. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Sos pentru spaghete al pesto (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
13. Sos de lămâie (rece) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
25. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
26. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
28. Salată pestriţă (Salate > Salate de legume)
29. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.