Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.441 vizualizări
1.086 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de migdale spaniol (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
3. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
10. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
11. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
15. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
23. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
25. Muşchi în sos alb (Mâncăruri > Fripturi)
26. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
29. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
30. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.