Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.652 vizualizări
1.137 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
2. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
3. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
6. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
8. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Rondele de peşte cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
13. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
15. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
18. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
19. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
21. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
28. Salată verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
29. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
30. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.