Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.620 vizualizări
1.124 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Peşte cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
12. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
13. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
16. Păstrăvi fierţi în vin, cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de zmeură (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
18. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
19. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
21. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
24. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.