Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.603 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
2. Conopidă cu sos alb la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
6. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
11. Salată de fasole verde cu usturoi, boia şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
12. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
13. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
14. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
15. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
16. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
17. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată a la Monpe (Salate > Salate de legume)
24. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
26. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
27. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Sos de ceapă cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.