Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.585 vizualizări
1.118 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Salată italiană cu ton (Salate > Salate cu peşte)
5. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
6. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
7. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
8. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
9. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
10. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
11. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
12. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
13. Sos de usturoi (mujdei) rece (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Sos Teriyaki (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
16. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Sos de migdale mexican (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
20. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
22. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
24. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
30. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.