Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.609 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
3. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
4. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
6. Salată verde cu ouă şi mărar (Salate > Salate cu ouă)
7. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
10. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
15. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
25. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Sos de muştar cu gălbenuşuri (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
28. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.