Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.630 vizualizări
1.129 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Feta (Sosuri > Sosuri reci)
2. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
7. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
12. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
13. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
19. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
22. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.