Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.607 vizualizări
1.122 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
2. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
5. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
9. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
15. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
16. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
18. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
21. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos de ardei iuţi calabrez (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
29. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.