Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.619 vizualizări
1.124 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
3. Sos rusesc (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
14. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
15. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
17. Sos de hrean fiert (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
22. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată Moskovskaia (Salate > Salate cu peşte)
26. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
27. Sos de urzici (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Friptură berlineză cu sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.