Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.627 vizualizări
1.128 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
6. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
7. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
8. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Fasole verde cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
12. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
15. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
21. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
24. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Salată de conopidă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
30. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.