Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.628 vizualizări
1.129 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată de creveţi şi legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
6. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
10. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
12. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
19. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
21. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
24. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
26. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Friptură de vită la cuptor cu costiţă şi sos de vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
30. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.