Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.614 vizualizări
1.123 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
3. Sos de mărar cu ou (Sosuri > Sosuri albe)
4. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
5. Sos Robert (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
8. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
10. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Limbă cu sos Ragu (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată Piramida (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
19. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
21. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
26. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
29. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.