Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.640 vizualizări
1.131 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
3. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
5. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
9. Scoici în sos alb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
11. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
12. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
15. Sos genovez (Sosuri > Sosuri cu legume)
16. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
20. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
22. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
25. Coaste cu sos (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
29. Păstrăvi cu sos gascon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sos de mărar (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.