Salată turcească cu sos de kefir - reţetă tradiţională din Turcia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Turcia » Salată turcească cu sos de kefir

Salată turcească cu sos de kefir

Reţetă tradiţională din Turcia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g fasole verde, 1/4 l concentrat de legume (Knorr+ apa), zeama de la o lamaie, 250 g varza, 1 lingura sare de mare, 250 g telina, 4 rosii, 4 morcovi, 1 castravete, cateva picaturi ulei de masline, piper macinat, 500 g piept de pui fiert.
Pentru sos: 250 g kefir, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel, 1/2 legatura tarhon.

Mod de preparare: Se pune pe foc zeama de legume cu cea de lamaie si se fierbe in ea fasolea curatata si taiata bucati potrivite. Varza tocata se presara cu o lingura de sare, se opareste cu 1/2 ceasca de zeama de legume fierbinte si se framanta cu mana pana ce se inmoaie. Telina taiata betisoare se pune in zeama in care a fiert fasolea si se lasa sa fiarba incet cateva minute. Se scot legumele fierte si se lasa sa se raceasca. Rosiile se taie in 8, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar castravetele se taie felii subtiri. Se aseaza toate legumele pe un platou, se stropesc cu putina zeama de lamaie si cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza. Pieptul de pui se taie felii si se aseaza langa legume. Se amesteca bine kefirul cu ceapa tocata si zeama de lamaie, se incorporeaza verdeata tocata, se gusta de sare si piper si se toarna peste legume.
8.617 vizualizări
1.124 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
3. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
6. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
8. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
12. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
16. Fructe de mare în sos alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
20. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
22. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
27. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.