Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.095 vizualizări
785 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
3. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
6. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
8. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
21. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
22. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
24. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
27. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.