Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
3.856 vizualizări
710 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
10. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
12. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
17. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.