Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.065 vizualizări
772 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
3. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
9. Clătite cu patru feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
15. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
17. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
24. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
26. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
29. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
30. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.