Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.185 vizualizări
799 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Linzer cu brânză dulce (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
5. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
6. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
10. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
12. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
13. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
16. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Perişoare din piept de pasăre cu castraveţi acri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
24. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
25. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
27. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
30. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.