Salată romană cu brânză şi nuci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată romană cu brânză şi nuci

Salată romană cu brânză şi nuci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 felii paine alba (sau intermediara), 30 g unt, 2 felii de slaninuta afumata taiata cubulete, 1 salata verde, 60 g cascaval dat pe razatoarea mare, 40 g nuci zdrobite.
Pentru sos: 1 ou mic, 80 ml untdelemn, 1 lingura zeama de lamaie, 2 fileuri de sardele (din conserva), 1 lingurita mustar.

Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si se taie painea cubulete de 1 cm latime. Se topeste untul intr-o tigaie, se prajesc cubuletele de paine, pana ce se rumenesc frumos, si se scot pe hartie absorbanta ca sa se scurga. Se pune in tigaie slaninuta si se rumeneste, amestecand intruna. Apoi se scoate si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Salata spalata si zvantata se rupe (sau se taie) bucati potrivite, se pune intr-un castron impreuna cu painea si slaninuta si se amesteca bine.
Sosul: Se pune oul (intreg, cu coaja) in apa clocotita, se lasa sa fiarba un minut, se scoate, se curata de coaja si se freaca pana ce devine omogen, dupa care se adauga uleiul, zeama de lamaie, fileurile de sardele si mustarul si se amesteca pana ce maioneza este neteda.
Sosul se toarna peste salata, inainte de-a o servi.
4.325 vizualizări
823 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
3. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tarte cu nuci, marmeladă de caise şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
6. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
7. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de fructe cu şerbet de busuioc (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
16. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
24. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
30. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.