Salată de cuş-cuş (I) - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I)

Salată de cuş-cuş (I)

Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.
In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.
Se adauga ingredientele:
- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.
- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.
- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust.
Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
9.970 vizualizări
995 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tiramisu (I) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
3. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
8. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
11. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
16. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Vinete umplute cu orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Pepene galben umplut (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
25. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
26. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
28. Borş de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.