Salată de cuş-cuş (I) - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I)

Salată de cuş-cuş (I)

Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.
In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.
Se adauga ingredientele:
- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.
- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.
- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust.
Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
10.591 vizualizări
1.155 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
3. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
5. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
7. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
9. Îngheţată de pepene galben (I) (Dulciuri > Îngheţate)
10. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Budincă de macaroane cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
18. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
21. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
25. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.