Salată de cuş-cuş (I) - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I)

Salată de cuş-cuş (I)

Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.
In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.
Se adauga ingredientele:
- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.
- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.
- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust.
Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
10.367 vizualizări
1.097 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de gulii (Salate > Salate de legume)
2. Tort Joffre (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
4. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
7. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
13. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Crap la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
16. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Somon cu sos alb (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
20. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Tortilla de patatas (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
26. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
28. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.