Salată de cuş-cuş (I) - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Salată de cuş-cuş (I)

Salată de cuş-cuş (I)

Reţetă tradiţională din Maroc
Ingrediente: 500 g cuş-cuş (bob de grau mediteranean), 550 ml apa, 2 rosii, 50-100 g morcov ras (dupa gust), 350 g maioneza, lamaie, sare (approximativ 1 lingura jumate), marar, patrunjel, ceapa verde - dupa gust.

Mod de preparare: Se ia cus-cosul din pachet si se amesteca cu apa; este nevoie de 30-40 de minute pana cand bobul de grau se inmoaie si creste. Nu se pune pe foc.
In acest timp, se taie ingredientele in bucati mici (asemanator cu salata de boeuf). Se rade coaja de lamaie.
Se adauga ingredientele:
- se recomanda sa se inceapa cu maioneza, pt. a putea face o pasta dupa gust.
- apoi se adauga rosiile, morcovul ras, coaja de lamaie, sare, marar, patrunjel, ceapa verde.
- la sfarsit - se verifica consistenta pastei si se fac ultimele potriviri dupa gust.
Se lasa la rece pt. cel putin o ora. Salata se serveste pe paine sau ca salata la un fel principal de mancare.
10.546 vizualizări
1.143 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
2. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
4. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
8. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată berlineză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
11. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
15. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
20. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
25. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
28. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
29. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
30. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.