Salată Caesar (I) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Salată Caesar (I)

Salată Caesar (I)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1-2 capatani salata, 2 lingurite pasta de anchois, 3-5 catei de usturoi, un ou, 4-5 linguri sos Worcestershire, sare, piper, o lamaie, ulei de masline, o cescuta parmezan, crutoane.

Mod de preparare: Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se amesteca bine cu cateii de usturoi striviti. Se intinde amestecul pe peretii vasului. Intre timp, apa trebuie sa fie fiarta. Se pune oul in apa si se lasa aproximativ 45-60 de secunde. Se introduce apoi in apa cu gheata, pentru a se orpi fierberea. Se scoate, se sparge in vasul de salata si se amesteca bine cu sare, piper, sos Worcestershire si zeama de la o lamaie. Se adauga ulei de masline si iar se amesteca, pana se face un sos de consistenta unei maioneze. Se adauga jumatate din branza. Se amesteca sosul cu salata in vas, dupa care se presara crutoanele si restul de branza.
Se poate servi cu carne de pui, friptura sau creveti.
12.488 vizualizări
1.147 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piftie de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
4. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
5. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
7. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
8. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
10. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Dulceaţă de struguri (I) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
16. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
19. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
24. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
26. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tobă de porc (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.