Salată Caesar (I) - reţetă tradiţională din SUA - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » SUA » Salată Caesar (I)

Salată Caesar (I)

Reţetă tradiţională din SUA
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1-2 capatani salata, 2 lingurite pasta de anchois, 3-5 catei de usturoi, un ou, 4-5 linguri sos Worcestershire, sare, piper, o lamaie, ulei de masline, o cescuta parmezan, crutoane.

Mod de preparare: Se spala bine salata. Se usuca. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se pune pasta de anchois in vasul de salata si se amesteca bine cu cateii de usturoi striviti. Se intinde amestecul pe peretii vasului. Intre timp, apa trebuie sa fie fiarta. Se pune oul in apa si se lasa aproximativ 45-60 de secunde. Se introduce apoi in apa cu gheata, pentru a se orpi fierberea. Se scoate, se sparge in vasul de salata si se amesteca bine cu sare, piper, sos Worcestershire si zeama de la o lamaie. Se adauga ulei de masline si iar se amesteca, pana se face un sos de consistenta unei maioneze. Se adauga jumatate din branza. Se amesteca sosul cu salata in vas, dupa care se presara crutoanele si restul de branza.
Se poate servi cu carne de pui, friptura sau creveti.
12.309 vizualizări
1.103 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
2. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
5. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
7. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
8. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
9. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
13. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
16. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
18. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
23. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Urzici cu maioneză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.