Vinete umplute cu carne (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne tocată » Vinete umplute cu carne (I)

Vinete umplute cu carne (I)

Ingrediente: 150 g carne frageda de porc, o felie subtire de franzela, un ou, 20 g faina, piper, sare, ceapa, 4 vinete de cca. 1/4 kg fiecare, 1/4 l suc de rosii, 25 g faina, 3-4 catei de usturoi, o lingurita ceapa rasa, patrunjel, telina, untdelemn.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa si ceapa taiata marunt si calita cu 2 linguri de untdelemn se trec prin masina de tocat de 2 ori. La tocatura se adauga oul crud, faina, un virf de lingurita de sare, un virf de cutit piper si patrunjel taiat marunt; se bate bine tocatura, ca sa fie o pasta moale. Vinetelor necuratate de coaja li se taie un capacel in locul unde este codita, care se indeparteaza si li se scoate miezul cu rondeaua, ca marginile sa ramina de 1 cm grosime. Se gusta miezul; daca nu are seminte si nu este amar, se toaca impreuna cu carnea (sau numai o parte din el). Vinetele scobite se sareaza putin pe dinauntru, se lasa 30 minute sa se moaie si sa-si lase zeama, apoi se spala bine cu apa rece, se storc putin in pumni si se umplu cu tocatura. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, cu 4-5 linguri de untdelemn si ceapa rasa fin, se prajesc 2 minute, intorcindu-se pe toate partile, apoi se sting cu sucul de rosii si apa (cit sa le cuprinda). Se fierb acoperite, la foc mic, 30-40 minute, sau se fierb acoperite la cuptor. Se intorc in sos. Cind sint fierte, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote ca sa se lege si completind cu apa sau suc de rosii, daca este nevoie (sa fie in cantitate suficienta pentru servit). Cratita se ia de pe foc, mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu usturoi si patrunjel taiat marunt.
8.446 vizualizări
798 tipăriri
12 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
11. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.