Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper.
Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le.
In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte.
Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute.
Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou.
Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie.
Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
3.011 vizualizări
509 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de porc cu cremă de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Stufat de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
13. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ruladă de carne cu ouă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Escalop de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pasteta de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
21. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.