Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă |
Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper. Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper. Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.036 vizualizări
Versiunea printabilă765 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri) 3. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 4. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi) 5. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 9. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 10. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 12. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 14. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 17. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 18. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 20. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă) 21. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă) 22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 25. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 26. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 27. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 28. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă) 29. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 30. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) |