Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper.
Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le.
In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte.
Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute.
Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou.
Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie.
Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.194 vizualizări
808 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
8. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
11. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
14. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
18. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
19. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
22. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
23. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
27. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.