Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă |
Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper. Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper. Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le. In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte. Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute. Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou. Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie. Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.194 vizualizări
Versiunea printabilă808 tipăriri 26 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Dulceaţă de nuci verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă) 2. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă) 3. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai) 4. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 6. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume) 8. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne) 9. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă) 10. Dulceaţă de prune (brumării) coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă) 11. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple) 12. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 13. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri) 14. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume) 15. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume) 18. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi) 19. Sos de ceapă cu vin (Sosuri > Sosuri condimentate) 20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă) 22. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 23. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 25. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă) 26. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte) 27. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Dulceaţă de pătlăgele verzi (gogonele) (Conserve de fructe > Dulceaţă) 30. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) |