Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Ruladă de viţel cu dulceaţă de ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 4 escalopuri (subtiri) de vitel, 4 felii subtiri de slanina afumata, 100 g alune curatate de coaja, 200 g ciuperci (proaspete sau congelate), 1 fir de salvie, 40 g unt, sare, piper.
Pentru dulceata de ceapa: 3 cepe, 500 ml vin rosu, 1 lingura ulei de masline, 1 cub de zahar, sare, piper.

Mod de preparare: Pregatiti mai intai dulceata: curatati ceapa, tocati-o marunt, puneti-o intr-o cratita si acoperiti-o cu vin. Adaugati uleiul, zaharul, sarea si piperul si lasati-o sa fiarba 30 de minute, la foc potrivit, pana ce se evapora tot lichidul.
Intre timp, prajiti alunele intr-o tigaie de teflon, fara pic de grasime. Cand s-au rumenit, scoateti-le din tigaie si dupa ce s-au racit - tocati-le.
In aceeasi tigaie, caliti ciupercile in 20 g unt, gustati-le de sare si piper, lasati-le sa fiarba la foc iute pana ce se evapora toata apa si puneti-le deoparte.
Intindeti feliile de carne pe o farfurie, puneti pe fiecare cate o felie de slanina si o frunzulita de salvie, rulati-le si fixati-le cu scobitori. - Incingeti untul ramas in tigaie, prajiti ruladele pe toate partile, puneti un capac si lasati-le sa fiarba incet circa 8 minute.
Incorporati in dulceata (calda) de ceapa ciupercile si jumatate din alune si turnati-o pe un platou.
Asezati ruladele peste dulceata, presarati deasupra restul de alune si decorati cu cateva frunzulite de salvie.
Serviti ruladele fierbinti cu o garnitura de paste fainoase.
4.036 vizualizări
765 tipăriri
26 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Muşchi de viţel în sos Gorgonzola (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Dulceaţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Piept de viţel umplut (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
21. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.