Risotto cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubuleţe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, se pun uleiul de măsline şi o ceapă la rumenit, se adaugă orezul şi se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec şi se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît şi dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt şi se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se serveşte.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.
7.621 vizualizări
1.151 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
5. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
6. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
11. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
12. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Velouté de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
18. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.