http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu orez"

Risotto cu dovleac
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubuleţe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiţă, se pun uleiul de măsline şi o ceapă la rumenit, se adaugă orezul şi se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec şi se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul şi se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît şi dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt şi se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se serveşte.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.