Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Risotto cu dovleac
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 300 g orez, 2 felii mari de dovleac tăiate cubulețe, 1,5 l supă de legume, 1 ceapă mică, 2 linguri ulei de măsline, unt cît o nucă, 1/2 pahar de vin alb sec, sare și piper după gust.

Mod de preparare: Într-o cratiță, se pun uleiul de măsline și o ceapă la rumenit, se adaugă orezul și se lasă cîteva minute să se prăjească.
Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec și se lasă cîteva minute să se evapore.
Se adaugă dovleacul și se lasă să fiarbă, adăugînd din cînd în cînd cîte un polonic de zeamă fierbinte, amestecînd mereu.
Cînd sînt fierte, atît orezul, cît și dovleacul, se stinge focul, se adaugă o nucă de unt și se lasă să se odihnească 2-3 minute, după care se servește.
Putem servi acest risotto cu dovleac cu parmiggiano ras pe deasupra.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.