Risotto cu ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobul rotund, un varf de cutit de sofran, 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
4.667 vizualizări
790 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Bruschetta cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
11. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ciulama de ciuperci ca la Putna (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
16. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cotlete de berbec cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
25. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ştrudel cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.