Risotto cu ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobul rotund, un varf de cutit de sofran, 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
4.884 vizualizări
864 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Corăbioare cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
14. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Plăcinţele de morcovi cu garnitură de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
26. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.