Risotto cu ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapa, un catel de usturoi, 4 linguri ulei, 400 g orez cu bobul rotund, un varf de cutit de sofran, 125 ml vin alb sec, 1,25 l zeama fierbinte de legume (Knorr+apa), 400 g ciuperci, 150 g salata verde (creata), sare, piper, 1-2 linguri otet aromat, 20 g unt, 30 g cascaval.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins. Se adauga orezul si sofranul si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se sting cu vin, dupa care se toarna putin cate putin din zeama fierbinte de legume, amestecand intruna, si se lasa sa stea 30 de minute ca sa se umfle orezul. Se spala ciupercile, se zvanta cu un stergar si se taie in patru. Salata spalata se rupe fasii. Se prajesc ciupercile circa trei minute in restul de ulei (incins), se sareaza, se pipereaza, se sting cu otetul aromat. Se incorporeaza fasiile de salata. Cascavalul ras si untul se amesteca cu orezul, care se serveste fierbinte, impreuna cu garnitura de ciuperci.
4.984 vizualizări
895 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de ciuperci cu mujdei de usturoi (Salate > Salate de legume)
4. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Rulouri cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Omletă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Frigărui pe grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
18. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Ciuperci italieneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Miel cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ciuperci greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
26. Ciuperci cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
30. Ciuperci la grătar (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.