Raţă lăcuită - reţetă tradiţională din China - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » China » Raţă lăcuită

Raţă lăcuită

Reţetă tradiţională din China
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 boboc de raţă, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare.

Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bobocul de raţă, ungîndu-l în interior cu 1 lingură de miere şi sare. Tot în interior se va pune crenguţă de busuioc. Se aşează pasărea într-o cratiţă în care s-a turnat vinul şi se lasă să fiarbă la foc aproape 15 minute, apoi se repetă operaţia badijonării. De data aceasta se va lasa pasărea încă 5 minute în cuptor, se badijonează din nou şi, în sfîrşit, se lasă ultimele 5 minute la cuptor.
Aceasta friptură se serveşte cu orez chinezesc şi cu salată verde, tăiată în fişii şi acrită cu oţet.
5.714 vizualizări
1.097 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari muraţi la rece (Conserve din legume, murături > Murături simple)
2. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cotlete de berbec la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Friptură de raţă cu gutui coapte la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Festin delicios cu grătare (Mâncăruri > Fripturi)
12. Aperitiv Ligia (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Raţă sălbatică cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
19. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cartofi gratinaţi (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
27. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.