Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.497 vizualizări
829 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Platou cu aperitive (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Rulouri de omletă gratinate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
6. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Zaletti (biscuiţi veneţieni) (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
8. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
11. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Varenki (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
22. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
23. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pasteta de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
26. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.