Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino |
Pulpă de miel a la Tino
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina. Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi. Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor. Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa). Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una. Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.167 vizualizări
Versiunea printabilă723 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă) 2. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 3. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume) 4. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri) 5. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 6. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 8. Peşte la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Spaghete cu sos la cuptor (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 11. Caltaboş (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi) 14. Ardei cu capac de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 16. Cartofi cu legume la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 18. Supă de legume de iarnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 19. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi) 20. Cotlet umplut cu morcovi (Mâncăruri > Fripturi) 21. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Salată de ciuperci (III) (Salate > Salate de legume) 23. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri) 24. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume) 26. Salată exotică (Salate > Salate de legume) 27. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 28. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre) |