Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.449 vizualizări
815 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
7. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpă de căprioară la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
13. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
17. Omletă cu jambon (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
22. Tort mignon (Dulciuri > Torturi)
23. Ouă răţuşcă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă cremă de ciuperci (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort cu căpşuni (I) (Dulciuri > Torturi)
27. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
29. Conopidă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.