Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.384 vizualizări
797 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cafea caraibiană (Băuturi > Cafele)
2. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
3. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pastă de jumări (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
9. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
10. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Peltea de struguri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
16. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)
17. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Dovlecei cu piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Gustări cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
27. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Supă rece de ridichi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
30. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.