Pulpă de miel a la Tino - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Pulpă de miel a la Tino

Pulpă de miel a la Tino

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg de pulpa de miel (cu os), sare, piper alb, o lingurita oregano uscat, 3 catei de usturoi, 65 g unt, 4 linguri zeama de lamaie, o lingura faina.

Mod de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano.
Se curata usturoiul, se taie pe lung (stifturi), se cresteaza carnea de jur-imprejur cu un cutit ascutit si se impaneaza cu bucatile de usturoi.
Intr-o cratita mai mare se incinge untul si se prajeste incet, la foc mic, pulpa de miel (cate 15 minute pe fiecare parte), pana ce se rumeneste usor.
Se toarna deasupra zeama de lamaie, se acopera cratita cu un capac si se lasa carnea sa fiarba la foc foarte mic, doua ore si jumatate (daca focul este destul de mic nu trebuie adaugata apa).
Se scoate friptura din cratita, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune de-o parte. Intr-o alta craticioara, se amesteca bine faina cu putina apa, se adauga cateva linguri din zeama fierbinte in care a fiert carnea, se toarna inapoi in cratita mare si se lasa sa clocoteasca pana ce se-ngroasa sosul, amestecand intr-una.
Se taie carnea felii si se incalzeste putin in cratita. Se pune pe un platou, se toarna peste ea sosul fierbinte si se serveste cu o garnitura de orez fiert cu unt.
4.385 vizualizări
797 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
4. Tobă de porc (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de cartofi cu mazăre (Salate > Salate de legume)
6. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
7. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
12. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
13. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă cremă de broccoli (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
20. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Friptură gratinată (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
23. Cuburi de ciocolată cu căpşuni (Dulciuri > Creme)
24. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
25. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
28. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos de iaurt de soia (Sosuri > Sosuri albe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.