Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Prăjitură alsaciană cu mere |
Prăjitură alsaciană cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie Porţii: 6 Ingrediente: 5 mere, 300 g zahar, 160 g faina, 3 oua, 100 ml smantana groasa, 160 g unt, 50 g stafide, 50 g migdale curatate si taiate feliute, 50 ml calvados, 1 praf de scortisoara. Mod de preparare: Porniti cuptorul. Curatati merele, taiati-le in patru si scoateti-le casuta si samburii. Aranjati-le intr-o forma de Jena, pudrati-le cu scortisoara, puneti peste ele 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Puneti sa se coaca la cuptor, rasturnand din cand in cand merele. Intre timp, ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si lipiti migdalele de fundul uns si de pereti. Asezati merele coapte in forma. Intr-un castron bateti 200 g zahar cu ouale, smantana, restul de unt topit, faina si stafidele. Varsati compozitia peste mere si dati totul la cuptor 25-30 de minute. Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se odihneasca, apoi desfaceti forma. Puneti sa fiarba 3 linguri de apa cu zaharul ramas, apoi trageti vasul de pe flacara si turnati calvados (sau rom). Ungeti prajitura cu acest sirop, folosind o pana sau o pensula. Serviti-o rece.
5.822 vizualizări
Versiunea printabilă872 tipăriri 5 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume) 2. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri) 3. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 4. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Karidopitta (Prăjitură grecească cu nuci) (Dulciuri > Prăjituri) 6. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă) 7. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 8. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri) 9. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi) 10. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume) 11. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă) 12. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 13. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri) 14. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi) 15. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 17. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe) 18. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 20. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe) 23. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri) 24. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri) 25. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe) 27. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) 28. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte) 29. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci) 30. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri) |