Prăjitură alsaciană cu mere - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Prăjitură alsaciană cu mere

Prăjitură alsaciană cu mere

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 5 mere, 300 g zahar, 160 g faina, 3 oua, 100 ml smantana groasa, 160 g unt, 50 g stafide, 50 g migdale curatate si taiate feliute, 50 ml calvados, 1 praf de scortisoara.

Mod de preparare: Porniti cuptorul. Curatati merele, taiati-le in patru si scoateti-le casuta si samburii. Aranjati-le intr-o forma de Jena, pudrati-le cu scortisoara, puneti peste ele 50 g de zahar si 80 g unt taiat marunt. Puneti sa se coaca la cuptor, rasturnand din cand in cand merele.
Intre timp, ungeti cu unt o forma cu pereti detasabili si lipiti migdalele de fundul uns si de pereti. Asezati merele coapte in forma.
Intr-un castron bateti 200 g zahar cu ouale, smantana, restul de unt topit, faina si stafidele. Varsati compozitia peste mere si dati totul la cuptor 25-30 de minute. Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o sa se odihneasca, apoi desfaceti forma.
Puneti sa fiarba 3 linguri de apa cu zaharul ramas, apoi trageti vasul de pe flacara si turnati calvados (sau rom). Ungeti prajitura cu acest sirop, folosind o pana sau o pensula. Serviti-o rece.
6.286 vizualizări
993 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
2. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
13. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
17. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
19. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Prăjitura preferată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.