Plăcintă franţuzească cu ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
6.422 vizualizări
949 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de cartofi cu codiţe de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
3. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
4. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Borş de lobodă cu ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Iepure cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Şniţel cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
18. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
22. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
28. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
29. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.