Plăcintă franţuzească cu ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
6.559 vizualizări
979 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Ouă cu ceapă a la Castranova (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
10. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
12. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
14. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Risotto cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
23. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
29. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.