Plăcintă franţuzească cu ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
6.112 vizualizări
871 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă cremă de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Plăcintă cu fasole verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
16. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
17. Cartofi cu ceapă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
20. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
22. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Carne de vită cu ceapă de arpagic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
28. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Cremă de brânză cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.