Plăcintă franţuzească cu ceapă - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
6.606 vizualizări
996 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Plachie de crap cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Crap cu sos de roşii şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Mâncărică de ficat cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
13. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
20. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
24. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Zacuscă franţuzească (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
27. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.