Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.283 vizualizări
741 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
4. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sufleu de praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
24. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de praz (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.