Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.524 vizualizări
829 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Musaca de tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
9. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Plăcintă cu varză acră (vărzare) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
12. Praz cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pulpă de miel cu morcovi şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Creveţi surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
18. Pizza cu praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
21. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Budincă de praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
29. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.