Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.581 vizualizări
846 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
4. Praz cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
12. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Chiftele de praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
21. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Creveţi surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ştrudel cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
27. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii surpriză (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
30. Plăcintă cu verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.