Plăcintă de tăiţei cu praz - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Plăcintă de tăiţei cu praz

Plăcintă de tăiţei cu praz

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g taitei lati, sare, 1 lingura untdelemn, 4 morcovi mijlocii, 3 fire de praz, 70 g seminte de floarea-soarelui decojite (se gasesc gata curatate, in comert), 1/2 l lapte, 1/4 frisca nebatuta, 6 oua, piper proaspat macinat, nucsoara rasa, 1 lingurita praf de oregano, grasime pentru tava (toate plantele aromate se vand la plicuri, in comert).

Mod de preparare: Se fierb taieteii (conform indicatiilor de pe ambalaj) in apa cu sare. Se strecoara, se amesteca cu untdelemn. Se curata morcovii si se taie pe lung in 8 stifturi de circa 4 cm lungime. Se curata prazul si se taie in ineluse. Se fierb morcovii 2 minute in apa sarata, apoi se scot intr-o sita ca sa se scurga. In aceeasi apa se pun la fiert un minut inelusele de praz, care se scot si se scurg. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie, fara grasime. Se amesteca laptele cu frisca si ouale, se sareaza, se pipereaza, se adauga praful de nucsoara si oregano. (Atentie! Aromele sunt foarte importante in bucataria italieneasca si se gasesc peste tot, si la noi, la preturi modeste.) Se amesteca taieteii, morcovii, prazul (bine scurs) si semintele de floarea-soarelui si se dau la cuptor intr-un vas de Jena. Laptele amestecat cu oua se toarna deasupra. Se coace 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca si se taie bucati.
Se servesc la bere sau ca garnitura la fripturi.
3.493 vizualizări
821 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Creveţi surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de praz (Salate > Salate de legume)
10. Vişine pentru placintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
11. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
14. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
17. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte cu praz la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sos de praz (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Pizza cu tăiţei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Cotlet surpriză (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.