Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II) |
Pesto Genovese (II)
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte. Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.593 vizualizări
Versiunea printabilă1.028 tipăriri 2 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 3. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 4. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 5. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 6. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 7. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 10. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 12. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume) 13. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe) 16. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 18. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 19. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 20. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte) 23. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte) 24. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi) 25. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri) 27. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi) 28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 29. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) |