Pesto Genovese (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II)

Pesto Genovese (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte.

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
8.011 vizualizări
1.149 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
8. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
10. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Piure de avocado (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă de ceapă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pepene galben umplut (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Mâncare de gutui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.