Pesto Genovese (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II)

Pesto Genovese (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte.

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.963 vizualizări
1.138 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştiucă umplută (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
6. Spumă de ciocolată (II) (Dulciuri > Spume)
7. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
17. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
26. Pesto roşu (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tortilla (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pizza vegetariană (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.