Pesto Genovese (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pesto Genovese (II)

Pesto Genovese (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 catei de usturoi, un praf de sare, 3-4 lingurite muguri de pin, doua miini de frunze de busuioc, 1-2 legaturi mici de patrunjel, 90-125 ml ulei extravirgin de masline, 8 lingurite parmezan, 1-2 lingurite apa fierbinte de la pastele fierte.

Mod de preparare: Se piseaza usturoiul folosind putina sare pentru a-l inmuia. Se amesteca la mixer sau robot cu mugurii de pin, frunzele de busuioc si patrunjelul. Treptat se adauga ulei de masline si se continua mixarea pina cind amestecul devine o pasta verde. Daca este prea groasa, se mai adauga ulei. Nu e o problema daca e prea subtire, pentru ca se va adauga parmezan. Se adauga brinza si se amesteca, impreuna cu doua lingurite de apa in care au fiert pastele.
7.593 vizualizări
1.028 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
3. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Caltaboş (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Borş de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
13. Pilaf de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
24. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.