Peşte cu vinete - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu vinete

Peşte cu vinete

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le.
Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele.
Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta.
Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga.
Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit.
Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac).
Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.
4.375 vizualizări
738 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
5. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Sufleu de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
9. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
17. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Zacuscă cu dovlecel (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
24. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
27. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.