Peşte cu vinete - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu vinete

Peşte cu vinete

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le.
Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele.
Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta.
Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga.
Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit.
Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac).
Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.
4.958 vizualizări
853 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Spaghete cu peşte alb la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Mâncare de pătlăgele vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Rasol de peşte cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
13. Ghiveci de vinete (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
16. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Zeamă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte cu sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sufleu de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.