Peşte cu vinete - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu vinete

Peşte cu vinete

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le.
Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele.
Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta.
Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga.
Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit.
Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac).
Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.
4.907 vizualizări
835 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
3. Clătite cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plachie de peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Peşte cu crustă de praf de ardei iute (chili) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. File de peşte cu condimente (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Zacuscă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
24. Ciorbă de peşte cu şofran (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.