Peşte cu vinete - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu vinete

Peşte cu vinete

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g peste (crap, ton, etc.), 2 vinete, 1 ardei gras, 2 linguri capere, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, o foaie de dafin, 2 linguri otet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le.
Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele.
Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta.
Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga.
Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit.
Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac).
Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.
4.755 vizualizări
807 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Chiftele cu peşte alb (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Drob dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
6. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Peşte rasol (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Peşte cu grapefruit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. File de peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.