Paste cu fructe de mare (I) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (I)

Paste cu fructe de mare (I)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g paste, 500 g fructe de mare congelate, 3-4 căţei usturoi, 1 ardei iute, piper, sare, 1 lingură unt, ulei de măsline, 1-2 pahare vin alb sec.

Mod de preparare: Se pregătesc ingredientele: 3-4 căţei de usturoi tăiaţi felii subţiri, 1 ardei iute tăiat rondele subţiri. Pastele se fierb "al dente". După fierbere, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline (pentru a nu se lipi între ele) şi se ţin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli (spirale), în primul rând datorită gustului, iar apoi datorită faptului că reţin sosul în interiorul spiralei. Se pot folosi şi Penne Rigate sau Farfalle.

Într-o tigaie mare, se încinge puţin ulei de măsline (de preferinţă extra virgin) şi se călesc ingredientele începând cu usturoiul, pe urmă ardeiul iute. Fructele de mare, daca sunt congelate, se opăresc câteva minute la foc mic.

Separat, se topeşte untul şi se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasă să scadă vinul până la jumătate din cantitatea iniţială (se poate pune mai mult vin şi puţin mai mult unt pentru mai mult sos). Se pun fructele de mare bine scurse în tigaia cu usturoi şi ardei iute şi se călesc puţin. Se potrivesc la gust cu sare şi piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute călit le face foarte iuţi). Apoi, se sting cu sosul de vin şi unt. În final, se adaugă pastele şi se amestecă.

Fructele de mare congelate conţin în general: sepie, caracatiţă, creveti, scoici, stele de mare.

Un Sauvignon Blanc sec rece completează în mod fericit o masă cu specific mediteranean.
172.760 vizualizări
2.744 tipăriri
84 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
3. Crap umplut cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
7. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Drob de miel (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată Aristocrat cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
16. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Paste cu frunze de pătrunjel (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
20. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mămăligă la cuptor (I) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
22. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci a la grec (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
27. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
29. Pilaf cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.