Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
4.128 vizualizări
840 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Andive la cuptor cu sos vienez cu hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Sos verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
10. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
16. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
19. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
28. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
29. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.