Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
3.828 vizualizări
747 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi)
2. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
6. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată etajată (Dulciuri > Îngheţate)
11. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
14. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
16. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Scrumbie afumată cu sos verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
25. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Ornamente din zahăr (Dulciuri > Ornamente torturi)
27. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.