Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
4.014 vizualizări
810 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
2. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
3. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
4. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
7. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Ciorbă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Îngheţată de fragi (Dulciuri > Îngheţate)
14. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
20. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
24. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Cornuri cu anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.