Pasăre in sos de vin - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pasăre in sos de vin

Pasăre in sos de vin

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 ramurele de patrunjel si 2 ramurele de cimbru, 2 foi de dafin, 12 cepe mici (de arpagic), 100 g costita afumata (Bacon sau Kaiserfleisch), 8 copane mari de pasare si 4 aripioare, sare, piper, 50 g unt, 30 g faina, 4 linguri coniac, 1/2 l vin rosu tare, 300 g ciuperci (champignon).

Mod de preparare: Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata, impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele. Costita afumata se taie in bucatele, doua cepe se toaca marunt.
Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratita joasa 30 g unt. Se pun sa se caleasca in el costita taiata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa vreme de 5 minute, amestecand, pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu o lingura de spumuit si se pun la o parte, cu capac.
Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc bine copanele in ea. Se adauga ceapa tocata si praful de faina, care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legat. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana ce copanele se patrund.
Se curata ciupercile champignon (ciuperci albe, de balegar) de partea de codita lemnoasa, se trec printr-un jet de apa, apoi se zvanta (trebuie sa se usuce complet). Se taie in doua sau in patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt ramas. Se sareaza, se pipereaza.
Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanele de pasare. Se dau toate intr-un clocot, se gusta de sare si de piper.
Este o reteta din Burgundia.
4.175 vizualizări
857 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
2. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
3. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
5. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
6. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Varză de Bruxelles cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sos salsa verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
11. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
14. Ciuperci umplute cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Îngheţată de zahăr ars (Dulciuri > Îngheţate)
19. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vinete orientale (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
26. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
27. Scrumbii marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpă de curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.