Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.162 vizualizări
607 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Scrumbii cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ouă umplute cu ficat la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ouă ochiuri în cuiburi de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
18. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
20. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă pufoase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ouă cu pătrunjel şi iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Ouă umplute cu muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ouă în sos de verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.