Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.369 vizualizări
678 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
2. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Conopidă cu ouă (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Cremă de banane (II) (Dulciuri > Creme)
8. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
9. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Caş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Lichior de ouă (II) (Băuturi > Lichioruri)
15. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
22. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
26. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Conopidă cu ouă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.