Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.454 vizualizări
700 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gazpacho (Supă rece de roşii) (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cu omletă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
16. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Gutui coapte (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
21. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
22. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
26. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.