Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.406 vizualizări
688 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ouă cu sos de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Cremă de zahăr ars cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Lebărvurşti (Leberwurst) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Ciuperci umplute (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
15. Ştiucă la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
18. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ouă cu gulii şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Îngheţată cu ness (II) (Dulciuri > Îngheţate)
26. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
27. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
28. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
30. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.