Ouă florentine (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ouă florentine (II)

Ouă florentine (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 4 ouă, 1 kg spanac proaspăt, 80 g caşcaval ras, 80 g unt.
Pentru sosul Bechamel: 20 g unt, 25 g făină, 400 ml lapte, 100 ml frişcă nebătută sau smîntînă, 1 vîrf de cuţit nucşoară rasă, sare, piper.

Mod de preparare: Spălaţi bine spanacul, rupeţi-i codiţele şi ţineţi-l 3 minute în apă clocotită cu sare. Scurgeţi-l, presaţi-l între palme şi tocaţi-l - mai mare - cu un cuţit. Lăsaţi-l să se înăbuşe puţin în 50 g de unt (fără capac), după care să fiarbă, încet, circa 10 minute, amestecînd întruna. Gustaţi-l de sare şi piper şi răsturnaţi-l în 4 forme mici.
Preparaţi sosul: Puneţi laptele să fiarbă într-o crăticioară şi în altă crăticioară topiţi untul. Adăugaţi făina, amestecînd repede cu o spatulă, şi stingeţi cu laptele clocotit, fără să încetaţi să amestecaţi. Săraţi, piperaţi, condimentaţi cu nucşoară rasă şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecînd din timp în timp. Luaţi sosul de pe foc şi încorporaţi frişca sau smîntîna.
Puneţi să fiarbă într-o oală nu prea înaltă 1 l de apă şi 2 linguriţe cu oţet (de preferinţă alb). Spargeţi un ou într-o ceaşcă, răsturnaţi-l uşor în apă clocotită şi lăsaţi-l să se pătrundă un minut şi jumătate. Întoarceţi-l pe partea cealaltă cu lingura pentru spumă şi lăsaţi-l să fiarbă încă 1 min. şi jumătate, scoateţi-l din oală şi puneţi-l să se scurgă pe hîrtie absorbantă. Procedaţi la fel şi cu celelalte ouă.
Puneti ouăle fierte în cele 4 forme, turnaţi peste ele sosul Bechamel, presăraţi caşcavalul ras şi stropiţi-le cu restul de unt (30 g) topit. Daţi-le 5 minute la cuptor, sub grill, şi serviţi-le fierbinţi.
3.495 vizualizări
707 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Ouă umplute cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
12. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Somon cu sos alb (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Omletă pizza (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tort cu ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Tortilla de patatas (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Păstrăvi la grătar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
28. Parfe cu cacao (II) (Dulciuri > Îngheţate)
29. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.