Ouă roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu ouă » Ouă roşii

Ouă roşii

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Ouă, vopsea de ouă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc. Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze. Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice, etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.
1.919 vizualizări
724 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Buşeuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de roşii cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.