Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.835 vizualizări
1.052 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Castraveţi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
10. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Borş de perişoare cu carne de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pateuri cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de mazăre cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.