Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
18.019 vizualizări
1.085 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Gutui cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ghiveci cu carne de vacă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne de vînat în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.