Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
18.065 vizualizări
1.100 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Turtă de carne tocată, cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ouă umplute cu sos de carne (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Fasole verde cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.