Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne |
Merdenele cu carne
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare. Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar. Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider. Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros. Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar. Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc. Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.369 vizualizări
Versiunea printabilă979 tipăriri 12 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 2. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 7. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 8. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 21. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 24. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 29. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 30. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) |