Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.788 vizualizări
1.043 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Crochete cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.