Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
18.036 vizualizări
1.091 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
6. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ceapă umplută cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă bănăţeană cu carne de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Praz umplut cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Carne în manta de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Castraveţi muraţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.