Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.369 vizualizări
979 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Bame cu carne de la supă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
21. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.