Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.856 vizualizări
1.057 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pârjoale din resturi de carne sau din rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne cu busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Conopidă cu carne la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.