Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.501 vizualizări
997 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Carne cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Mâncare orientală din carne de vânat (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
28. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Papricaş cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.