Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.946 vizualizări
1.074 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Pacheţele cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ruladă de carne cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de mazăre cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Ruladă din carne de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Arpagic cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Cartofi cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
27. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.