Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.944 vizualizări
1.073 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Mazăre cu carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Frigărui din carne de berbec (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tocăniţă de carne cu măghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Risotto cu carne tocată şi curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.