Merdenele cu carne - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu carne

Merdenele cu carne

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: Aluatul: 500 g faina, 250 g unt, 1 lingura otet, 1 ceasca apa calduta, 1 lingurita sare.
Umplutura: 250 g carne de oaie, 250 g carne de vita, 1 ceapa mare, 2 oua, sare, piper, enibahar.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai putin untul. se bate mult. se intinde si se inveleste bucata de unt cu aluatul. Se intinde iar. operatia se face de 4 ori (de 2 ori se strange aluatul in 3 si de 2 ori in 4). Dupa fiecare intindere, se tine un sfert de ora la frigider.
Se intinde aluatul intr-o foaie potrivita, se taie patrate mari, in care se pune umplutura si se inchide ca un plic, in 4 colturi, rezultand un plic inchis, mai gros.
Umplutura: se toaca cele doua feluri de carne, se inabusa in unt si se freaca cu 2 oua, sare, piper, enibahar.
Se scalda o tava in unt, se aseaza merdenelele cu indoitura in jos (spre tava), se mai ung cu ceva unt si se dau la cuptor incalzit, foc mediu-mic, pana se rumenesc.
Denumirea vine de la facalet, care in Dobrogea se numeste merdenea, e lung si subtire (cam 1 cm in diametru).
17.299 vizualizări
969 tipăriri
12 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
4. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
9. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Carne de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Coşuleţe cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Bulete din carne de miel cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.