Merdenele cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
19.110 vizualizări
1.067 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
8. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
12. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
13. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
20. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.