Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză |
Merdenele cu brânză
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare. Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică. Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider. Umplutura: se freacă bine ingredientele. Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros. Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc. Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
18.878 vizualizări
Versiunea printabilă1.004 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză) 2. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume) 3. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 4. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri) 5. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume) 8. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri) 9. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume) 10. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 13. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume) 14. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 15. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi) 17. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume) 21. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume) 23. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi) 24. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 25. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză) 26. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 27. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 29. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză) 30. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză) |