Merdenele cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
19.157 vizualizări
1.080 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
2. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
6. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
7. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
8. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Chifle umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
16. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
19. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
22. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
27. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
29. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.