Merdenele cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
18.878 vizualizări
1.004 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pastă de brânză cu ceapă călită (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
3. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
5. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
8. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
10. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
14. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
17. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
21. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
23. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
24. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.