Merdenele cu brânză - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Merdenele cu brânză

Merdenele cu brânză

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină, 250 g unt, 1 lingură oţet, 1 ceaşcă apă călduţă, 1 linguriţă sare.
Umplutura: 500 g telemea de oaie, 3-4 linguri de unt, 2 ouă, chimen, eventual 1 cană de gris fiert ca să fie mai puţin sărată şi mai spornică.

Mod de preparare: Aluatul se face din toate ingredientele, mai puţin untul. Se bate mult, se întinde şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaţia se face de 4 ori (de 2 ori se strânge aluatul în 3 şi de 2 ori în 4). După fiecare întindere, se ţine un sfert de oră la frigider.

Umplutura: se freacă bine ingredientele.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivită, se taie pătrate mari, în care se pune umplutura şi se închide ca un plic, în 4 colţuri, rezultând un plic închis, mai gros.

Se scaldă o tavă în unt, se aşează merdenelele cu îndoitura în jos (spre tavă), se mai ung cu ceva unt şi se dau la cuptor încălzit, la foc mediu-mic, până se rumenesc.

Denumirea vine de la făcăleţ, care în Dobrogea se numeşte merdenea, e lung şi subţire (cam 1 cm în diametru).
19.209 vizualizări
1.095 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
12. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
15. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
17. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
24. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Brânză cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.