Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g broccoli, doi catei de usturoi, 80 g fileuri de sardele, un ardei iute rosu, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 400 g melcisori, 80 g cascaval (eventual parmezan).

Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se fierb in putina apa cu sare circa 5 minute. Se scurg, iar apa in care au fiert se pune deoparte. Se curata usturoiul, se taie felii si se caleste in uleiul incins. Se adauga sardelele clatite si zdrobite cu furculita si se dunstuiesc si ele trei minute, apoi ardeiul iute curatat de seminte si nervuri (taiat bucatele) si buchetelele de broccoli. Se pune capacul si se lasa sa fiarba circa cinci minute. Se toarna deasupra doua polonice cu zeama in care a fiert broccoli si se mai lasa cinci minute pe foc. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu melcisorii fierti si scursi si se presara cu cascaval ras.
4.390 vizualizări
847 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
2. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
3. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Budincă de fasole verde cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Cotlet umplut la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată asortată de primăvară (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Borş de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
26. Chiftele cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Roastbeef provensal (Mâncăruri > Fripturi)
28. Creier cu maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Baghetă cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.