Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Melcişori cu broccoli (Orecchiette con i broccoli)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g broccoli, doi catei de usturoi, 80 g fileuri de sardele, un ardei iute rosu, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, 400 g melcisori, 80 g cascaval (eventual parmezan).

Mod de preparare: Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se fierb in putina apa cu sare circa 5 minute. Se scurg, iar apa in care au fiert se pune deoparte. Se curata usturoiul, se taie felii si se caleste in uleiul incins. Se adauga sardelele clatite si zdrobite cu furculita si se dunstuiesc si ele trei minute, apoi ardeiul iute curatat de seminte si nervuri (taiat bucatele) si buchetelele de broccoli. Se pune capacul si se lasa sa fiarba circa cinci minute. Se toarna deasupra doua polonice cu zeama in care a fiert broccoli si se mai lasa cinci minute pe foc. Se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu melcisorii fierti si scursi si se presara cu cascaval ras.
4.225 vizualizări
802 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ragout Bologna (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gâscă umplută cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
7. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Lichior de vin roşu (Băuturi > Lichioruri)
12. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă umplute cu pastă de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cordon haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
22. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
25. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ostropel de pui (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.