Melci cu cartofi egipteni - reţetă tradiţională din Egipt - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Egipt » Melci cu cartofi egipteni

Melci cu cartofi egipteni

Reţetă tradiţională din Egipt
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 kg melci în cochilie, 500 g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75 ml lapte dulce, 1 lămâie, sos de soia, 1 linguriţă zahăr, 100 g unt, 1 legătură de pătrunjel, 3 căţei de usturoi, muştar cu boabe, sare, piper.

Mod de preparare: Melcii se spală, se scurg şi se fierb în apă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Într-un bol, se amestecă untul cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin.
Se umplu cochiliile melcilor cu acest amestec, se aşează într-o tavă şi se introduc pentru zece minute în cuptorul încins.
Cartofii se spală, se pun la fiert în apă cu puţină sare, se scurg şi se curăţă de coajă. Se ţin la cald într-un castron, acoperiţi cu un capac.
Într-un castron, se pun untul de arahide, două linguriţe de sos de soia, zahărul tos şi o lingură de suc de lămâie.
Se amestecă, se adaugă laptele şi se mixează până când rezultă un sos mai gros. Se adaugă o linguriţă de muştar, piper şi se amestecă.
Se scot melcii din tavă şi se servesc alături de cartofii calzi şi sosul de unt.
În lipsa cartofilor egipteni, se pot folosi cartofii albi mai mici, având un gust mai dulce.
9.297 vizualizări
1.146 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Cartofi chips (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
6. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Chiftele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Musaca de cartofi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
16. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
21. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.